ZONH

Zaanstreek-Waterland

zawa

ZONH realiseert zorgverbetering in diverse gemeenten in Zaanstreek-Waterland: Zaanstad, Wormerland, Purmerend, Volendam-Edam, Beemster, Landsmeer, Oostzaan.

Uw adviseur

Frank Carlebur is de regio-adviseur in Zaanstreek-Waterland. Frank is een allrounder binnen verschillende zorgthema’s met een groot netwerk in de zorg en Noord-Hollandse gemeenten. Frank is een aanpakker met een enthousiasmerend karakter. Tegelijkertijd is hij een constructieve tegendenker die scherpte aanbrengt. Hij heeft kennis van projectmanagement en kan dit toepassen op vraagstukken in de zorg, zet veranderprocessen in gang met een focus op de baten en is van begin tot eind betrokken.

Projecten in Zaanstreek-Waterland

Krachtige Basiszorg (KBZ) Haarlem-Oost
De nieuwe wijkaanpak Krachtige Basiszorg gaat patiënten met meerdere problemen op verschillende levensgebieden integrale zorg bieden. De deelnemende huisartsen, fysiotherapeuten en sociaal wijkteams in Haarlem-Oost en Schalkwijk gebruiken hiervoor het 4D-model dat inzicht geeft in wat er speelt bij de patiënt op vier domeinen: lichaam, maatschappelijk, sociaal en geest. Patiënten met problemen in verschillende domeinen krijgen integrale zorg die met zorgverleners en de patiënt wordt afgestemd.

Centrum voor Levensvragen (CvL)
Het CvL is beschikbaar voor bewoners van de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland, Midden-Kennemerland, West-Friesland en Zaanstreek-Waterland. Er zijn circa twintig gediplomeerde en erkende geestelijk verzorgers bij aangesloten. Inwoners kunnen hier terecht met vragen over de kwaliteit van leven, het omgaan met ernstige ziekte, verlies van naasten of bij een naderend overlijden. De vrijwilligers van de telefoondienst van het CvL zorgen dan voor de beste match met één van de geestelijke verzorgers.