ZONH

West-Friesland

west-friesland

ZONH realiseert zorgverbetering in diverse gemeenten in West-Friesland: Hoorn, Wieringermeer, Enkhuizen, Drechterland, Koggenland, Medemblik, Stede Broec.

Uw adviseur

Maaike de Wit is de regio-adviseur in West-Friesland. Maaike is een bevlogen gezondheidswetenschapper in hart en nieren. Ze is werkzaam als adviseur voor de huisartsen in West-Friesland en als projectleider Achterstandsfondsgelden. Ze werkt projectmatig en houdt overzicht, ook in complexe krachtenvelden. Maaike is een snelle denker die de belangen weet je verbinden tot een gezamenlijk resultaat. Ze schakelt makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationele niveaus.

Projecten in West-Friesland

Welzijn op Recept – Hoorn
Het doel van Welzijn op Recept is het bevorderen van de eigen regie van mensen met psychosociale klachten die bij de huisarts komen door het ontwikkelen en het goed toegankelijk maken van lokale welzijnsarrangementen waar mensen naar worden doorverwezen. Deze bestaan uit interventies die het welbevinden verhogen, zoals creatieve of sportieve activiteiten en vrijwilligerswerk. Hierdoor krijgen de inwoners de juiste zorg op de juiste plek en vermindert de druk op de huisartsenpraktijk van patiëntvragen die beter gediend zijn met een aanbod van welzijn. 

Centrum voor Levensvragen (CvL)
Het CvL is beschikbaar voor bewoners van de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland, Midden-Kennemerland, West-Friesland en Zaanstreek-Waterland. Er zijn circa twintig gediplomeerde en erkende geestelijk verzorgers bij aangesloten. Inwoners kunnen hier terecht met vragen over de kwaliteit van leven, het omgaan met ernstige ziekte, verlies van naasten of bij een naderend overlijden. De vrijwilligers van de telefoondienst van het CvL zorgen dan voor de beste match met één van de geestelijke verzorgers.