ZONH

11 nieuwe projecten goedgekeurd voor de verbetering van Palliatieve Zorg in de regio

In 2014 heeft VWS aan ZonMw opdracht gegeven om met een programmatische aanpak een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de palliatieve zorg, zodat iedere burger zodra dat nodig is verzekerd is van goede palliatieve zorg op de juiste plaats, op het juiste moment en verleend door de juiste zorgverleners. 

Vorig jaar hebben de vier Netwerken Palliatieve Zorg in Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland in het kader hiervan dertien subsidieaanvragen ingediend bij ZonMw, binnen het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’. Dit programma streeft ernaar de palliatieve zorg merkbaar te verbeteren voor de patiënt en naasten.

Veel organisaties hebben samen met de Netwerken Palliatieve Zorg een aanvraag ingediend en wij zijn trots te mogen aankondigen dat de volgende elf aanvragen zijn goedgekeurd: 

  • 2 voor de doorontwikkeling van de Sigma Set, om medewerkers van woonzorgcentra te ondersteunen bij het signaleren en markeren van de palliatief-terminale fase. 
  • 1 voor de doorontwikkeling van CURA, een methodiek ter ondersteuning bij morele dilemma’s in de palliatieve zorg.
  • 2 voor de doorontwikkeling van ‘In gesprek met de burger’, publieksbijeenkomsten met ouderen om te spreken over het levenseinde.
  • 1 voor de doorontwikkeling van ‘Oog Voor Naasten’, zorg en aandacht voor naasten in de periode rondom (voor en na) het sterven van een dierbare.
  • 4 voor ‘Aan de slag in de palliatieve zorg’, voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • 1 voor ‘Gesprekken over Psychosociale Behoeften’, intimiteit en seksualiteit bij mensen met ongeneeslijke kanker.
Wilt u meer informatie over de goedgekeurde projecten? Klik dan hier voor een overzicht van alle projectomschrijvingen. 
 Meer informatie over palliatieve zorg vindt u hier
 

Bent u benieuwd wat de adviseurs van ZONH voor u kunnen betekenen bij het opstarten en uitvoeren van projecten en het aanvragen van subsidie hiervoor? Klik hier om contact met ons op te nemen.