ZONH

Doe met collega’s de 30dagengezonder Challenge!

Na het grote succes van de 30dagengezonder Challenge van vorig jaar daagt de GGD Hollands Noorden iedereen weer uit om mee te doen. Vorig jaar hield 71% van de deelnemers de uitdaging vol en heeft er ook een positieve ervaring aan overgehouden. In totaal deden 7.800 deelnemers mee aan deze Challenge waarvan 48% via bedrijven en scholen. Door mee te doen kan er op een toegankelijke manier ervaring opgedaan worden met een gezondere leefstijl.

Wat houdt de Challenge in?

Iedereen, jong en oud, kan meedoen. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om dertig dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje met je collega’s, dertig dagen vegetarisch lunchen op het werk, niet snoepen of elke dag de smartphone een uurtje uit. Meer ideeën staan op www.30dagengezonder.nl.

Mooi initiatief

De 30dagengezonder Challenge is een initiatief van zeven GGD’en: Naast GGD Hollands Noorden zijn dat GGD Zaanstreek- Waterland, GGD Kennemerland, GGD Gooi- en Vechtstreek, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland. Noordkop Gezond voor Elkaar (NGvE) sluit zich ook graag aan bij deze gezonde campagne waar ook werknemers gestimuleerd worden om samen met collega’s mee te doen. NGvE is een samenwerkingsverband van organisaties in de Kop van Noord-Holland. Het netwerk is opgericht in 2018 door GGD Hollands Noorden, HKN Huisartsen, Omring en ZONH. Inmiddels zijn meer dan 30 organisaties aangesloten. Zij zetten zich samen in voor een positief gezonde regio.

Samen met collega’s

Het zou mooi zijn als ook organisaties en bedrijven ambassadeur willen zijn voor de 30dagengezonder Challenge en deze actie willen verspreiden op het werk. En vergeet natuurlijk niet om ook mee te doen samen met een groep collega’s.

Aanmelden doe je hier.