ZONH

’30dagengezonder’ campagne

Er zijn veel positieve geluiden te horen over de landelijke 30dagengezonder campagne en daar sluit Noordkop Gezond voor Elkaar (NGvE) zich graag bij aan. NGvE is een samenwerkingsverband van organisaties in de Kop van Noord-Holland. Het netwerk is opgericht in 2018 door GGD Hollands Noorden, HKN Huisartsen, Omring en ZONH. Inmiddels zijn meer dan 25 organisaties aangesloten. Zij zetten zich samen in voor een positief gezonde regio.

30dagengezonder is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek dat in maart 2023 i.s.m. GGD Hart voor Brabant, GGD Hollands Noorden, GGD Kennemerland, GGD West Brabant, GGD IJsselland en GGD Zaanstreek Waterland uitgevoerd wordt. In 2023 ondersteund door Groen Kapitaal van de Provincie Noord-Holland. Door deelname kun je (ongezond) gewoontegedrag doorbreken of experimenteren met gezonder gedrag. 

Samen gaat het lukken!

Je leefstijl aanpassen om je gezonder te voelen is in de praktijk  vaak lastig. Daarom is er nu de campagne 30dagengezonder. Een actie die werkt! Door een maand lang een gezonde uitdaging vol te houden, wordt het makkelijker dat ook in de toekomst te blijven doen. Dat blijkt ook uit onderzoek.

Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn: elke dag 10.000 stappen zetten of een ommetje maken, water drinken in plaats van fris, 30 dagen een compliment geven aan jezelf of een ander. Bedenk voor jezelf of samen met anderen een gezonde uitdaging die bij je past.

Het zou heel mooi zijn als ook organisaties en bedrijven ambassadeur willen zijn voor 30dagengezonder en deze actie willen verspreiden in de omgeving. Vertel het voort !