Implementatieprojecten

Naast advies op strategisch en tactisch niveau, ondersteunt ons implementatieteam ook door de vertaalslag te maken naar de werkvloer. We maken plannen werkbaar voor de zorgverlener. Dat doen wij door dichtbij de zorgverleners te opereren, zonder hen werk uit handen te nemen. Verder zorgen we ervoor dat de zorgverlener actief wordt betrokken bij veranderingen.  Hieronder leest u enkele voorbeelden van implementatieprojecten die werden begeleid door ZONH.

Behoefte aan ondersteuning op operationeel niveau? Neem dan contact op met Monique de Wit-Rijnierse.

Multidisciplinaire samenwerking Ouderenzorg

“Door het project Multidisciplinaire Samenwerking met het elektronisch gestructureerd patiëntenoverleg (eGPO) profiteren ouderen in Zaanstreek-Waterland van goede onderlinge samenwerking tussen eerstelijnszorgverleners.” 

Liesbeth Vos

Huisarts, Huisartsenpraktijk Smit/Vos te Purmerend

Liesbeth Vos

Behandelwensengesprekken

“We hopen dat het voeren van een behandelwensengesprek een normaal onderdeel van de dagelijkse bezigheden wordt in de huisartsenpraktijk.”

Inez Boekhout

Huisarts, Huisartsenpraktijk Gideonse en Boekhout.

Inez Boekhout

Werksessie Behandelwensengesprekken (ACP)

“Door de training leer je de context van culturen, maar ook van beperkingen in overweging te nemen. Daar ben ik me meer bewust van geworden.”

Karin Heijne
Wijkverpleegkundige, Cordaan Amsterdam

Karin Heijne

Werksessie Behandelwensengesprekken (ACP)

“Als je wacht totdat het slecht gaat met een zorgvrager, wordt het onderwerp beladen. Mijn ervaring is juist dat wanneer je dit eerder bespreekt, de gesprekken minder zwaar worden ervaren.”

Cynthia Bruin
Aanfachtsfunctionaris Palliatieve zorg, Stichting NiKo, Alkmaar

Cynthia Bruin