ZONH

Het Achterstandsfonds ondersteunt huisartsen
met de Tolkentelefoon

Tolkentelefoon

Binnen huisartsenpraktijken in Noord-Holland komen vaak taalbarrières voor, zowel in als buiten achterstandswijken. Communicatie is onmisbaar in de huisartsenzorg en de inzet van een tolk kan dit mogelijk maken.

Voor wie?

Alle huisartsenpraktijken in het werkgebied van ASF NH  kunnen kosteloos een tolk (telefonisch of fysiek) inzetten via Global Talk.

Onderstaande Infographic over het aanvragen van een telefonische tolk kunt u hier downloaden.

Kosten annulering

Annulering van het gesprek langer dan 72 uur tevoren is kosteloos. Annulering binnen 72 uur is niet kosteloos. De praktijk dient rekening te houden met onnodige kosten voor het budget van ASF NH.

Werkwijze en vergoeding

  1. De huisartsenpraktijk registreert zich 3-jaarlijks eenmalig bij het ASF NH met het registratie formulier vaste producten en ontvangt de Global Talk klantcode van het ASF NH.
  2. De huisartsenpraktijk kan zich nu op de website van Global Talk registreren bij TASNET, de online doorschakeldienst van Global Talk. Gebruik hierbij de klantcode van het ASF NH. De registratie aanvraag wordt binnen een werkdag behandeld.
  3. Op het moment dat een tolk nodig is, kunt u inloggen bij TASNET en kiest u voor ‘nu telefonisch (adhoc)’. Global Talk brengt u in contact met een tolk.
  4. Het is ook mogelijk om te bellen met het callcenter van Global Talk (088-255 52 22). Vermeld het klantnummer van ASF NH, de naam van huisarts, de praktijk, de postcode en het praktijk huisnummer.’ Het callcenter heeft mogelijk langere wachttijden.
  5. Als u zich heeft geregistreerd bij het ASF NH ontvangt u een aanvullende handleiding.
  6. De factuur gaat direct naar het ASF NH.