Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Zorgstandaard Integrale Geboortezorg vastgesteld

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Geboortezorg
Datum: 08-07-2016

Een expertcommissie van de Adviescommissie Kwaliteit (ACK), een belangrijk adviesorgaan van Zorginstituut Nederland, heeft de zorgstandaard Integrale Geboortezorg aangepast en de nieuwe versie voorgelegd aan alle betrokken partijen. Na het verwerken van de reacties uit de consultatie heeft de Raad van Bestuur van het Zorginstituut op 28 juni 2016 de Zorgstandaard definitief vastgesteld. Daarna is de zorgstandaard opgenomen in het Register van kwaliteitsstandaarden van Zorginstituut Nederland.

Bron: Zorginstituut Nederland

De concept Zorgstandaard Integrale Geboortezorg is tussen 2014 en 2016 ontwikkeld door een expertgroep die is ingesteld door het College Perinatale Zorg (CPZ). Omdat de betrokken partijen niet tot overeenstemming konden komen, heeft Zorginstituut Nederland in april 2016 de regie over de totstandkoming van de standaard overgenomen en zijn doorzettingsmacht ingezet.

De aangepaste zorgstandaard is geschreven vanuit het perpectief van de zwangere en het kind en sluit aan bij de initiatieven van de regionale samenwerkingsverbanden.

Verder lezen

Meer weten?

Neem contact op met Jan de Wit, projectmanager

Jan de Wit

072 - 541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven