Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Wind mee voor de Kop: de agenda voor de toekomst van de zorg

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 11-10-2016

Na het bezoek van Schippers aan de anticipeerregio Kop van Noord-Holland zijn stappen gezet om verder invulling te geven aan de agenda voor de toekomst van de zorg in deze regio. Hoe gaat het daar nu eigenlijk mee? En wanneer komt de minister weer?

Werkbezoek Schippers

Op 6 april bracht minister Edith Schippers een werkbezoek aan de Kop van Noord-Holland. Rondom dit werkbezoek organiseerde ZONH een werkconferentie ‘Wind mee voor de Kop’. Managers en bestuurders uit de Kop hebben gedebatteerd met de minister over actuele thema’s in deze anticipeerregio. De minister gaf aan in gesprek te willen blijven over de ontwikkelingen en sprak af begin 2017 opnieuw naar de Kop te komen.

Uitwerken agenda toekomst van de zorg

Na de werkconferentie zijn de bestuurders van achttien organisaties, te weten twaalf zorgaanbieders, een welzijnsorganisatie, vier gemeenten (vertegenwoordigd door één wethouder) en de zorgverzekeraar twee keer bij elkaar gekomen. Op de eerste vervolgbijeenkomst zijn de opbrengsten van de werkconferentie voor de agenda voor de toekomst van de zorg in de Kop besproken. De conclusie was dat een betere onderbouwing van deze agenda nodig is op de drie vastgestelde thema’s:

ZONH heeft per thema geïnventariseerd wat er al gebeurt en wat er nog nodig is en op basis daarvan een aantal urgenties aangegeven. Het rapport hierover is recent besproken.

Voorbereiding klaar voor volgend bezoek Schippers

De eerstvolgende stap is nu om in klein comité een voorstel te schrijven voor een gezamenlijke focus. Daarin wordt per segment in de zorgsector aangegeven wat daadwerkelijk aan extra inzet nodig is om het anticipeervraagstuk adequaat op te pakken en wat in lopende trajecten wordt opgepakt. Op basis daarvan worden doelen vastgesteld en wordt een plan van aanpak geschreven.

De verwachting is dat in december de definitieve agenda voor de toekomst van de zorg vastgesteld kan worden. Dat is dan mooi op tijd voor het volgende werkbezoek van minister Edith Schippers aan de Kop op 1 februari 2017.

Verder lezen

Meer weten?

Neem contact op met Meike Hornstra, programmamanager

Meike Hornstra

072 - 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven