Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Wijkverpleegkundige: “Van elkaar leren in nieuwe rol”

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 02-11-2016

Voor deel 6 in de serie over 'Teamopbouw in de wijk' op het platform ZorgEnz zijn wijkverpleegkundige Laura Hollenberg en ZONH-projectmanager Will Molenaar geinterviewd.

Foto rechts: Will Molenaar, projectmanager van ZONH (l.) en Laura Hollenberg, ambassadeur en wijkverpleegkundige in Den Helder.

Als Zichtbare schakel heeft wijkverpleegkundige Laura Hollenberg uit Den Helder gepionierd met wijkgericht werken. Ze bouwt nauwe relaties op met de eerste lijn en het sociale domein. Haar ervaringen met deze nieuwe rol en taken kan ze met collega’s die ook wijkgebonden taken hebben, in een intervisiegroep bespreken. De intervisiebijeenkomsten worden door ZONH gefaciliteerd.

Lees het hele artikel, inclusief aanvulling van VGZ en de andere artikelen in de serie, op ZorgEnz

Teamopbouw in de wijk

In de serie over wijkverpleegkundige zorg op ZorgEnz komen de actuele vragen aan bod. Het zijn interviews met wijkverpleegkundigen over hun positie in de wijk en de eerste lijn, de toegenomen samenwerking met andere zorgprofessionals en de steun die ze daarbij kunnen krijgen van ROS’en. Het creëren van die positie hangt samen met de bekostiging van de wijkverpleging sinds januari 2015 vanuit de Zorgverzekeringswet, waardoor de wijkverpleegkundigen ook nieuwe taken hebben gekregen. ZonMw, die deze serie mogelijk maakt via het programma Zichtbare schakel, ondersteunt deze herpositionering in de wijk.

Meer weten?

Neem contact op met Will Molenaar, projectmanager

Will Molenaar

072 - 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven