Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Wijkgerichte zorg maakt warmere zorg mogelijk

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Wijkgerichte zorg
Datum: 25-11-2015

Een zo breed mogelijk aanbod bieden, zodat de ‘kwetsbare burger’ op prettige wijze zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. Dat is het uitgangspunt van het project Wijkgerichte Zorg, een initiatief van de zorgaanbieders uit de eerste en tweede lijn in de regio Zuid-Kennemerland.

Zorg rond kwetsbare burger

“Samen kijken naar waar de burger blij van wordt, dat staat voorop”, aldus Jan de Wit, projectmanager bij ZONH over Wijkgerichte Zorg. Samen met Helen Passchier, programmamanager basiszorg & specialistische zorg bij VBZ-KAM, vertelt hij hierover op de website Samen voor elkaar, een platform waar burgers en organisaties zo veel mogelijk zelf oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken organiseren, ondersteund en gefaciliteerd door gemeente Haarlem en partners.

“Het zorgdomein en het sociale domein om de kwetsbare burger heen vormen de grondplaat, de basis van het model”, zegt Jan de Wit. “Die met elkaar te verbinden zodat ze elkaar versterken in plaats van naast elkaar opereren om de burger zo lang mogelijk in zijn eigen omgeving te houden, daar gaat het om.”

Lees het hele interview over Wijkgeriche Zorg op de website van Samen voor elkaar.

Werksessie 'Systeem voor zorg in de buurt'

Het project Wijkgerichte Zorg werd ook besproken in de werksessie ‘Systeem voor zorg in de buurt’ tijdens de regionale netwerkbijeenkomst voor bestuurders en beleidsmakers op 29 oktober in de Philharmonie in Haarlem. Jan de Wit ging met de deelnemers aan de slag om er verder vorm aan te geven.

Tijdens de werksessie ging Eelco Koolhaas van het Ministerie van verhalen de zaal in om vragen te stellen en beelden te ‘vangen’. Belangrijk is namelijk welk beeld dit alles oproept bij de deelnemers en daar verder invulling aan te geven. Tekenaar Machiel Pleijsier maakte hiervan een impressie in beeld en woord.

          

Verder lezen

 

Meer weten?

Neem contact op met Jan de Wit, projectmanager

Jan de Wit

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven