Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Intervisie S1-wijkverpleegkundigen: Wijkgericht werken doe je samen

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Wijkgerichte zorg
Datum: 30-06-2016

Wat kan je als S1-wijkverpleegkundige leren van een jongerenwerker? Er zijn meer overeenkomsten dan eerste instantie verwacht. S1-wijkverpleegkundigen waren geïnspireerd door de aanpak van jongerenwerker Ronald Hein uit Medemblik. Zij deelden tips en ideeën om in gesprek te blijven in de wijk. 

Op 16 en 21 juni vonden er weer intervisiebijeenkomsten voor wijkverpleegkundigen met S1-taken plaats, met dit keer als thema ‘wijkgericht werken doe je samen’. Ronald Hein, opbouwwerker bij De Wering, was te gast.

Wijkgericht werken doe je samen

Ronald Hein geeft in zijn presentatie aan geen zorgverlener of hulpverlener te zijn, maar regievoerder. Hij kijkt naar wat nodig is en wie daarbij een rol kunnen nemen, koppelt partijen en bewoners aan elkaar en kijkt daarbij over de grenzen heen. De wijkverpleegkundigen ervaren qua aanpak veel overeenkomsten met die van jongerenwerkers. De invulling van de S1-rol verschilt uiteraard wel en is afhankelijk van verschillende factoren.

Intervisiebijeenkomsten

In overleg met de thuiszorgorganisaties en VGZ organiseert ZONH in de regio Noord-Holland Noord intervisiebijeenkomsten voor de wijkverpleegkundige met S1-taken. Naast professionalisering en empowerment wisselen de wijkverpleegkundigen tijdens de intervisiebijeenkomsten met collega’s kennis en ervaring uit.

Verder lezen

Meer weten?

Neem contact op met Will Molenaar, projectmanager

Will Molenaar

072 - 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven