Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Website over positieve gezondheid

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 11-12-2015

In 2015 is positieve gezondheid echt op de kaart gezet. Het concept van Machteld Huber wordt breed omarmd en krijgt uitvoering tot in integrale regiozorg. Ze heeft dit jaar het Institute for Positieve Health (IPH) opgericht en deze week is de website online gegaan. Ook ZONH oriënteert zich op dit concept en op de betekenis ervan voor de zorgpraktijk in Noord-Holland.

(bron ZorgEnz)

Wat is positieve gezondheid

‘Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.’ Dit concept haalde in 2011 zelfs de voorpagina van het beroemde tijdschrift British Medical Journey. Hierop is positieve gezondheid gebaseerd. Het gaat daarin om de omslag van ‘gezondheid als de afwezigheid van ziekte’ naar een ‘positieve gezondheid met zes dimensies’. De zes dimensies zijn vastgesteld in een scoringsinstrument op basis van het spinnenwebmodel.

Proeftuinen

Het concept van Machteld Huber wordt uitstekend uitgelegd op de nieuwe website. Daar zijn naast nieuws en haar agenda met presentaties, de projecten te vinden waarbij zij betrokken is. Zoals de proeftuinen GoedLeven in Zeeuws-Vlaanderen, De Noordelijke Maasvallei, Mijn Zorg in de Oostelijke Mijnstreek en Anders Beter in de Westelijke Mijnstreek in Limburg. Voor een deel van deze projecten is een samenwerkingsverband gesloten met zorgverzekeraar CZ.

Berichten over deze proeftuinen verschenen dit jaar op Zorgenz:

In 3 augustus jl. plaatste Zorgenz een verslag van de ontmoeting van wijkverpleegkundigen in Rotterdam met Machteld Huber.

Ga hier naar www.ipositivehealth.com (de taal is Nederlands).

Meer weten?

Neem contact op met Meike Hornstra, programmamanager

Meike Hornstra

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven