Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Verslag symposium ‘Makkelijk(e) antwoorden voorbij’

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Palliatieve Zorg
Datum: 28-06-2016

Tijdens het symposium ‘Makkelijk(e)e antwoorden voorbij’ op 9 juni in Heerhugowaard kwamen diverse facetten van palliatieve zorg aan de orde. Van het symposium is een verslag gemaakt. Daarin leest u de kern van wat in de boeiende lezingen en workshops is verteld.

Lees hier het: Verslag symposium ‘Makkelijk(e) antwoorden voorbij

Het programma in het kort

Key note speaker is huisarts en onderzoeker dr. Bart Schweitzer. Hij laat er geen twijfel over bestaan dat de deskundigheid van de palliatieve zorg beter moet. Ook benadrukt hij het belang van tijdig spreken over het levenseinde. Hij breekt een lans om nóg meer werk te maken van de samenwerking binnen de al functionerende PaTz-groepen (Palliatieve Thuiszorg) in Nederland.

Tijdens workshops kwamen onderwerpen aan bod als palliatieve zorg in de islamitische cultuur, wilsverklaring euthanasie bij dementie, spirituele zorg en motivatie en drijfveren van zorgprofessionals.

Het symposium is georganiseerd door het Centrum voor Levensvragen Noord-Holland (www.centrumlevensvragen.nl), onderdeel van de  Netwerken Palliatieve Zorg Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland, West-Friesland, Zaanstreek/Waterland en Amsterdam-Diemen.

Meer weten?

Neem contact op met Patricia Appeldoorn, coördinator Netwerken Palliatieve Zorg Noord-Kennemerland en Kop van Noord-Holland

Patricia Appeldoorn

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven