Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Toename kwetsbare ouderen noopt tot intensieve samenwerking eerstelijn

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 26-10-2017

Volgens de Bevolkingsprognose 2015 van de provincie Noord-Holland neemt het aantal 65-plussers tot 2040 met meer dan 50 procent toe. Met deze toename groeit de zorgvraag. Dat daagt zorgverleners in de regio Zaanstreek-Waterland uit de zorg rondom ouderen zo effectief mogelijk te organiseren. Intensieve samenwerking tussen de verschillende domeinen is daarbij van groot belang.

Het project Multidisciplinaire Samenwerking Ouderenzorg draagt bij aan de bevordering van samenwerkingsverbanden tussen verschillende zorgdisciplines binnen de eerstelijn rond kwetsbare ouderen. Het initiatief wordt gedragen door verschillende huisartsen en praktijkondersteuners in de regio Zaanstreek-Waterland en ondersteund door advies- en implementatiebureau ZONH. Roos Daan, kaderhuisarts ouderengeneeskunde is de inhoudelijk projectleider. Vanuit ZONH voeren Monique de Wit-Rijnierse en Mart Stel de projectleiding voor de implementatie.

Een onderdeel van het project is de implementatie van een digitaal platform (eGPO elektronisch gestructureerd patiëntenoverleg (eGPO), wat de communicatie en coördinatie van ouderenzorg verbertert en vergemakkelijkt. Donderdag 19 oktober verkenden huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, apothekers en andere eerstelijnszorgverleners in Oostzaan tijdens een bijeenkomst de mogelijkheden om onderlinge samenwerking in de toekomst te versterken.

Zorgverleners in Oostzaan onderkennen het belang van effectieve, efficiënte samenwerking en goede overdracht rond kwetsbare ouderen. Zij hebben de intentie uitgesproken tijdens vervolgbijeenkomsten samen te bekijken hoe zij hun reeds lange samenwerking kunnen optimaliseren.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven