Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

THUIS.TOUR afgerond; Waar kun je het best oud worden in Noord-Holland?

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Ouderenzorg
Datum: 10-10-2016

De THUIS.TOUR is afgerond. Een team van THUIS.LAB heeft 300 mensen in Noord-Holland gesproken over beter oud worden in hun eigen leefomgeving. Dat leverde veel inzichten en ideeën op. THUIS is aan de slag gegaan met de uitvoering van drie concrete ideeën.

THUIS.LAB

THUIS is een initiatief van thuiszorgorganisatie Omring en innovatiebureau Meneer de Leeuw. THUIS wil met professionele organisaties én met inwoners van Noord-Holland onderzoeken hoe je de veranderingen in de zorg het beste kan vormgeven. In de maand juni organiseerde het THUIS.LAB, de verzamelplek voor initiatieven en innovatie, de THUIS.TOUR. Een team reisde langs dorpen, wijken en huizen om in gesprek te gaan met inwoners. De tour begon op Texel en eindigde in Drechterland. In gesprek met bewoners werd onderzocht waar en hoe zij het liefst oud willen worden. Texel kreeg het cijfer 8 en is volgens THUIS.LAB de beste plek om oud te worden in Noord-Holland.

Thuisgesprek bij ZONH

ZONH vindt de ideeën van inwoners belangrijk bij het streven naar kwalitatief goede en betaalbare zorg dichtbij mensen. Meike Hornstra, programmamanager bij ZONH is betrokken bij het THUIS initiatief. Onder het motto van eerst zelf uitproberen organiseerde Meike een THUISgesprek voor collega’s op kantoor. Het bleek niet altijd makkelijk om te praten over hoe je zelf oud zou willen worden. Enkele reacties: “Wij hebben elkaar in ieder geval beter kennen” en " Het combineren van werk, zorg voor kinderen en mantelzorg is soms een hele klus." Ook werd duidelijk dat, als het gaat om beter oud worden, buurtgenoten een veel natuurlijker bondgenoot zijn dan naaste familie.

     

Verder lezen?

Op 17 november tijdens het THUIS.FEEST doet het THUIS.LAB verslag van alle bevindingen. Zie daarvoor de website www.thuislab.nu.

Meer weten?

Neem contact op met Meike Hornstra, programmamanager

Meike Hornstra

072 - 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven