Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Symposium van Netwerken Palliatieve Zorg inspireert tot samenwerking

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Palliatieve Zorg
Datum: 11-10-2017

Hoe bied je als zorgverlener passende zorg in de laatste levensfase van de patiënt? Die vraag werd ruim 160 zorgverleners uit de regio Noord-Holland gesteld tijdens het jaarlijks symposium van de Palliatieve Netwerken Noord-Kennemerland, Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Zaanstreek-Waterland afgelopen maandag 9 oktober. Het symposium stond met het motto ‘Verbinden moet! Een kwestie van durven en doen!’ in het teken van samenwerking. Palliatieve zorg draait om vroegtijdige zorgplanning, waarbij goede afstemming met collega-zorgverleners van onschatbare waarde is. 

Samenwerken
Tijdens het jaarlijks symposium in de Cinemagnus te Schagen werden zorgverleners voorzien van informatie en handvatten rondom het zinvol en effectief inrichten van palliatieve zorg met elkaar. Carlo Leget, hoogleraar zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen van de Universiteit voor Humanistiek opende de middag. Hij belichtte met een presentatie het belang van het hebben van een kader voor levensvragen, waarmee zorgverleners aan de slag kunnen. Daarna deelde Marike de Meij, huisarts en lid van het palliatief team OLVG haar inzichten betreffende effectieve samenwerking tussen verschillende domeinen bij palliatieve zorg. Na de plenaire opening volgden de aanwezige zorgverleners twee workshops naar keuze.

    

Zelf een PATZ-groep beginnen

Het symposium werd goed ontvangen door de aanwezige zorgprofessionals. Een bezoeker gaf na afloop aan gemotiveerd te zijn zelf een PATZ-groep te beginnen. “En wat goed om na te denken over hoe we de consultatieteams van de ziekenhuizen kunnen verbinden met de PATZ-groepen of andere eerstelijnsoverleggen”, luidde een reactie. Al met al was er veel belangstelling voor de presentaties en de inzichten die werden gedeeld tijdens de verschillende paralelsessies. Er wordt teruggekeken op een geslaagde bijeenkomst.

Meer weten?

Neem contact op met Patricia Appeldoorn, projectmanager

Patricia Appeldoorn

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (2)

 1. mariette Conijn
  nov 06, 2017 at 06:43
   

  Zijn de presentaties al online beschikbaar van dit congres?, ik kan ze namelijk niet vinden


 2. Tirza Louwe
  nov 07, 2017 at 02:04
   

  Beste Mariette,

  Dank voor je mail. We beantwoorden je vraag graag in een persoonlijke mail.

  Hartelijke groeten,
  Tirza Louwe
  Communicatieadviseur ZONH


Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven