Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Survey ‘groen wandelen in de praktijk’

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 13-03-2017

‘Groen wandelen in de praktijk’ is een nieuw beweegconcept voor kwetsbare doelgroepen met een inactieve leefstijl. Hierbij begeleidt een huisarts of fysiotherapeut een wandelgroep tijdens wandelingen in de natuur.

Stok achter de deur

Het gaat om een breed scala aan patiënten van eerstelijnspraktijken, zoals mensen met een lage SES, chronische klachten die samenhangen met ongezonde leefstijl zoals diabetes, obesitas, hartvaatziekten, spier- en gewrichtsklachten, depressie, eenzaamheid of burn-out. Voor deze moeilijk bereikbare groepen kunnen georganiseerde wandelingen in de natuur onder begeleiding van hun eigen huisarts of fysiotherapeut een belangrijke ‘stok achter de deur’ vormen om in beweging te komen.

Haalbaarheidsonderzoek

Het initiatief is afkomstig van enkele mensen die zich al jaren bezig houden met het verbinden van natuur en gezondheid: hoogleraar Agnes van den Berg, huisarts Dianne Jaspers, adviseur Publieke Gezondheid Annette Postma, onderzoeker Karin Tanja-Dijkstra, en Tjisse Brookman van De Friesland Zorgverzekeraar. Zij hebben een subsidie ontvangen van het ministerie van VWS om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar opschaling van wandelgroepen in de eerste lijn.

Survey onder zorgpraktijken

Onderdeel van deze studie is een korte survey onder zorgpraktijken. U kunt deze survey invullen door op deze link te klikken. Met behulp van uw antwoorden kan het concept 'groen wandelen in de praktijk' verder worden uitgewerkt en zo goed mogelijk worden aangesloten op de dagelijkse praktijk.

Meer informatie

Lees meer over het initiatief 'groen wandelen in de praktijk'.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven