Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Boeiende gesprekken tijdens strandwandeling

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Wijkgerichte zorg
Datum: 14-09-2016

Goede gesprekken over positieve gezondheid en zorg in de wijk, professionals met de blote voeten in het zand, perfect wandelweer en een heerlijke barbecue na afloop. De strandwandeling van 2016 had het allemaal. “Wat een mooie manier om in gesprek te gaan, ik ben geïnspireerd en ga dit vaker doen!”

Mix van deelnemers

Op bijna de warmste dag van het jaar is het geen straf om over het strand te wandelen. Deelnemers aan de ZONH-strandwandeling stuurden enthousiast tweetjes en appjes naar hun collega’s om te laten zien hoe ‘hard’ ze aan het werk waren op deze zomerse dag. Directeur Jeroen van der Noordaa gaf het startsein: “We hebben het weer voor elkaar gekregen mooi weer te organiseren!” en “We zien steeds meer een mix van wandelaars en voorlopers ontstaan. Deelnemers komen uit eerstelijnszorg én welzijn én de gemeenten in Noord-Holland. Dat is de verbinding waar we bij ZONH naar streven.”

Wandelen en verbinden

Tijdens het wandelen en de barbecue zijn de verbindingen dan ook volop gelegd. Het thema Wijkgerichte zorg met verdieping positieve gezondheid werkte verbindend omdat dit erg leeft in zowel sociaal als zorgdomein.Professionals en gemeenten hebben elkaar daarom tijdens de wandeling gevonden om eens af te stemmen wat je gezamenlijk kan betekenen voor de bewoners in de wijk. Ook zijn afspraken gemaakt om na de strandwandeling de besproken onderwerpen verder op te pakken. Bijvoorbeeld tussen de verschillende gemeenten in Noord-Holland voor de uitwisseling van kennis en ervaring over het verbinden van sociale en medische domein en over het gezamenlijk inrichten van wijkgerichte zorg.

Reacties: informeel en verrassend

Wat gehoorde kreten: “Dank voor het goede gesprek”, “Fijne informele manier iemand te spreken buiten je eigen werkgebied”, “Boeiend om met drie verschillende voorlopers te wandelen met allemaal een andere achtergrond." 'Fijn dat de verdiepingsslag is aangebracht door positieve gezondheid er in te brengen. Een belangrijk thema voor zorgprofessionals." Ook de ‘voorlopers’ zijn enthousiast "Ik hoefde als voorloper niet alleen te brengen en vragen te beantwoorden, ik kon ook mijn eigen vragen stellen.” Sommige deelnemers wandelen al jaren mee, soms eerst als voorloper en nu als wandelaar, “omdat het zo’n leuke manier is om een gesprek te voeren.”

Netwerken en naar huis

Ook tijdens het eten werd er druk genetwerkt, nieuwe contacten gelegd en inspiratie opgedaan. Programmamanager Willeke Brinkman bedankte de voorlopers voor hun tijd en bijdrage met een heerlijke fles wijn. Om half negen gingen de laatste wandelaars tevreden en voldaan naar huis. En wij ook. Volgend jaar weer!

Evaluatie

Meegelopen? Vul de evaluatie in, u heeft hem ook per e-mail ontvangen. Tips, opmerkingen en puntjes van kritiek zijn welkom. Complimenten natuurlijk ook!

Meer weten?

Neem contact op met Willeke Brinkman, programmamanager

Willeke Brinkman

072 - 541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven