Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Spiegelinformatie voor huisartsenpraktijken in de VEKTIS-praktijkspiegel

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Wijkgerichte zorg, Organiseren van zorg
Datum: 17-02-2017

De VEKTIS-praktijkspiegel brengt het zorggebruik van uw patiënten in beeld. In augustus stelde VEKTIS een nieuwe versie van de VEKTIS-praktijkspiegel beschikbaar aan de huisartsenpraktijken.

De VEKTIS-praktijkspiegel

De VEKTIS-praktijkspiegel is gebaseerd op de declaratiegegevens van patiënten uit uw eigen praktijk. De praktijkspiegel geeft een objectief beeld van het totale zorggebruik van uw patiënten. Op basis van de declaratiegegevens van alle zorgverzekeraars krijgt u meer inzicht in uw werkwijze en praktijk. De praktijkspiegel is ontwikkeld door Vektis in samenwerking met Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Nieuwe versie

In augustus 2017 stelde VEKTIS een nieuwe versie van de praktijkspiegel beschikbaar via https://huisartsen.zorgprisma.nl met nieuwe recente gegevens over medisch specialistische zorg en GGZ (2015) en huisartsenzorg (2016). Ondertussen wordt er bij VEKTIS hard gewerkt aan de actualisering van de overige gegevens in de VEKTIS-praktijkspiegel.

Module spiegelinformatie

Veel huisartsenpraktijken in het Zilveren Kruis-gebied schreven zich voor 2016 in voor de module spiegelinformatie van Zilveren Kruis. Deze praktijken ontvangen een opslag op het inschrijftarief op voorwaarde dat zij de VEKTIS-praktijkspiegel in een groep van huisartsenpraktijken bespreken. Omdat de huisartsen een tweejarig contract hebben getekend geldt deze voorwaarde ook voor 2017.

Ondersteuning door ZONH

In 2016 ondersteunde ZONH diverse huisartsenpraktijken bij de bespreking van de informatie uit de VEKTIS-praktijkspiegel. Ook in 2017 biedt ZONH deze ondersteuning weer aan. ZONH ondersteunt bij het verwerken van alle informatie van de deelnemende praktijken in één presentatie en bij het bespreken van deze gegevens met de praktijken. Voor de ondersteuning wordt een bijdrage gevraagd welke varieert van € 119 tot € 270 per praktijk per bijeenkomst, op basis van het aantal deelnemende praktijken, praktijkgrootte en het aantal bijeenkomsten. Wij leveren voorafgaand aan de opdracht een offerte met de exacte prijsopgave.

Meer weten?

Neem contact op met Simone Bremer-Dijkhuis, projectmanager

Simone Bremer-Dijkhuis

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven