Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Post-hbo opleiding Praktijkondersteuning Intensieve Zorg definitief van start

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 16-10-2017

De post-hbo opleiding Praktijkondersteuning Intensieve Zorg van de InHolland Academy gaat 23 januari 2018 definitief van start in Amsterdam. Op 31 oktober is er in Amsterdam een voorlichtingsavond over de opleiding vanaf 17:00. Aanmelden kan via de website.

In Nederland worden huisartsen steeds meer ingezet in alle fasen van het zorgcontinuüm aan oncologische, chronische zieke en/of oudere patiënten. Zowel in de fasen van preventie, diagnostiek en behandeling als de palliatieve, terminale fase en de nazorgfase zijn taken voor de huisarts weggelegd. Het voordeel is dat de patiënt dichtbij en persoonlijke begeleiding van de eigen huisarts kan ontvangen. De huisartsen hebben, gezien de toename van het aantal taken en de mogelijkheden om taken te substitueren, behoefte aan praktijkondersteuning. 

De post-hbo opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg is specifiek ontwikkeld om de ervaren praktijkondersteuner (POH) toe te rusten voor deze intensieve zorg. Zorg die soms geprotocolleerd is of gaat worden maar ook veelal protocol overstijgend en complex is, intensief door de aard van zorgondersteuning. Dit vraagt om specifieke competenties waarin deze scholing een goede ondersteuning biedt!

Doelgroep post-hbo Praktijkondersteuning intensieve zorg

De post-hbo opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg is bestemd voor ervaren praktijkondersteuners (somatiek, ouderenzorg en GGZ). Onder ervaring wordt minimaal twee jaar werkervaring als POH in de huisartsenpraktijk verstaan. 

Programma/onderdelen

De post-hbo opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg bestaat uit dertien bijeenkomsten waarin veel aandacht is voor de ondersteuning van de praktijkondersteuner bij het vormgeven van zijn/haar rol in de huisartsenpraktijk bij de intensieve zorg. De volgende thema’s zullen aan de orde komen:

Wat leert u tijdens de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg?

Na het volgen van de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg:

Na het positief afronden van de opleiding ontvangt u het post-bachelor diploma Praktijkondersteuning intensieve zorg van Inholland Academy. De opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg is ter accreditatie voorgelegd aan het Kwaliteitsregister V&V.

Start: Amsterdam, dinsdag 23 januari 2018. Schrijf nu in!

Duur: dertien bijeenkomsten van 9:15 - 16:30 uur in negen maanden (eenmaal per twee á drie weken)

Niveau: post-hbo

Kosten: € 3.350 (excl. € 116 literatuur)

Studielast: ca. zestien uur zelfstudietijd per week (inclusief contacttijd, zelfstudie en het uitvoeren van leeropdrachten in de praktijk)

Waardepapier: post-bachelor diploma InHolland Academy

Meer informatie of inschrijven: klik hier. 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven