Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Partijen Zaanstreek-Waterland willen samen werken aan medicatieveiligheid in de keten

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 05-10-2017

Dinsdag 3 oktober vond in Zaanstreek-Waterland de bijeenkomst ‘Medicatieveiligheid in de keten’ plaats. Tijdens de bijeenkomst stond de volgende vraag centraal: ‘Is er draagvlak is voor een regionale richtlijn met basisafspraken over samenwerking in de medicatieketen? Dertien verschillende organisaties uit Zaanstreek-Waterland waren aanwezig bij de bijeenkomst en de geluiden waren positief!  

In 2013 kwamen er in Nederland ongeveer 49.000 geneesmiddel-gerelateerde ziekenhuisopnames voor. Teruggerekend betekent dit ongeveer 1000 geneesmiddel-gerelateerde ziekenhuisopnames in Zaanstreek-Waterland. Er is nog veel verbetering mogelijk in de medicatieveiligheid, en dan met name verbetering in afstemming en samenwerking.

Een afvaardiging van de apothekers, huisartsen, Evean en Zorgcirkel in Zaanstreek-Waterland had voor de zomer al de intentie al uitgesproken om tot een convenant medicatieveiligheid te komen om het medicatieproces voor mensen die thuis zorg ontvangen te verbeteren. Inmiddels hebben nog eens 9 thuiszorgorganisaties aangegeven deel te willen nemen aan dit initiatief. De bijeenkomst ‘medicatieveiligheid in de keten’ was het startsein voor het gezamenlijke initiatief. Tijdens de bijeenkomst bleek dat er behoefte is aan overleg, afstemming en afspraken op dit onderwerp. Samen willen de partijen komen tot een convenant. Op basis van het convenant moet het gesprek gaande blijven om knelpunten boven tafel te krijgen en op te lossen.

Meer weten?

Voor meer informatie neemt u contact op met Simone Bremer-Dijkhuis, via 072-541 4600

Simone Bremer-Dijkhuis

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven