Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Palliatieve zorg in de thuissituatie

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Palliatieve Zorg
Datum: 03-11-2015

Doordat ouderen en terminale patiënten steeds langer thuis blijven wonen, vindt de laatste levensfase en het sterven vaker plaats in de thuissituatie. Wat is nodig om kwalitatief goede palliatieve zorg in de thuissituatie te kunnen bieden?

Regionale verschillen

Er bestaan grote verschillen in de manier waarop palliatieve zorg in verschillende regio’s is georganiseerd. ZONH gaat tijdens de landelijke studiedag ‘Palliatieve Zorg in de Thuissituatie’ op 24 november in Amsterdam in op deze verschillen. Hoe ziet de aanpak in Noord-Holland er uit en waar liggen kansen voor verbetering? Om hier een antwoord op te geven worden op de studiedag successen en knelpunten in de organisatie van palliatieve zorg besproken. Uitgangspunt hierbij zijn wensen en behoeften van de palliatieve patiënt en de uitdaging om de samenwerking tussen verschillende zorgverleners hierop af te stemmen en te verbeteren.

Best practises

Tijdens de studiedag wordt ingegaan op landelijke ontwikkelingen in de palliatieve zorg, herkenning en afbakening van de palliatieve fase en passende zorg in de laatste levensfase. Ook komen best practises aan bod op het gebied van samenwerking tussen huisartsen en wijkverpleegkundigen, communicatie met patiënten en naasten en signalering in de palliatieve fase door verzorgenden.

Er is nog plek!

Wilt u in één dag bijgepraat worden over de ontwikkelingen rond palliatieve zorg in de thuissituatie? Kom dan op 24 november naar de geaccrediteerde studiedag. Er is nog plek!
Lees meer over het programma en online aanmelden.

Meer weten?

Neem contact op met Mariska Laros, projectmanager

Mariska Laros

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven