Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Ondersteuning voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsprobleem

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), Zorg voor jeugd
Datum: 28-06-2016

Naar schatting telt Nederland zo’n 500.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Als een ouder een verslavingsprobleem heeft of een psychisch probleem, dan worden kinderen thuis vaak met stresssituaties geconfronteerd. Daarom bieden Brijder, Triversum en de GGZ NHN ondersteuningsgroepen voor kinderen van verslaafde ouders en voor kinderen van ouders met een psychisch probleem (KOPP/KVO).

Doe- & praatgroep voor kinderen van 8 tot 12 jaar en Jongerengroep 12 tot 16 jaar

Binnenkort starten in Alkmaar, Schagen/Den Helder en Hoorn weer ondersteuningsgroepen (8-12 en 12-16 jaar). De kinderen/jongeren komen bij elkaar op acht bijeenkomsten van anderhalf uur op doordeweekse dagen na school en er is één ouderavond.

In deze preventieve groep is er aandacht voor uitleg wat er met hun ouder aan de hand is, leren ze omgaan met hun wisselende gevoelens en hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast merken kinderen/jongeren dat ze niet de enige zijn.

In de groep kunnen kinderen/jongeren hun verhalen kwijt en kennismaken met jongeren met dezelfde ervaringen. Er wordt gepraat en geluisterd, en er worden (creatieve) opdrachten uitgevoerd.

Voor meer informatie en aanmelding

Het Klant Contact Centrum Triversum, telefoonnummer 072 5140400 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of faxnummer 072 5140300. Aanmelden kan ook online via Petra Poland, ppoland@triversum.nl, 06- 23116109 of Ingrid Floris i.floris@ggz-nhn.nl, 06-22422816.


                    

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven