Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Nieuwe richtlijnen voor huisarts over leefstijladvisering

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Gecombineerde Leefstijl Interventies
Datum: 30-10-2015

Voor veel mensen is het lastig om gezond te leven doordat zij kampen met tabaksverslaving, overmatig alcoholgebruik, gebrek aan lichaamsbeweging of ongezonde voedingspatronen. Een goede leefstijladvisering en zo nodig begeleiding van de gewenste gedragsverandering is dan van groot belang. Omdat huisartsen en zorggroepen behoefte hebben aan ondersteuning bij de leefstijladvisering en begeleiding van gedragsverandering, heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) – in samenwerking met andere beroepsorganisaties – de Zorgmodules Leefstijl gepubliceerd.

Voor patiënten zijn op Thuisarts.nl veel informatie en adviezen over een gezonde leefstijl te vinden. Ook zijn samen met Patiëntenfederatie NPCF zes korte films en een Gezond Leven-kaart gemaakt.

Bruikbaar voor alle zorgverleners

De richtlijnen zijn ontwikkeld voor huisartsen, praktijkondersteuners/-verpleegkundigen en zorggroepen ter ondersteuning van hun leefstijladvisering aan volwassenen. De Leefstijlmodules zijn bovendien bruikbaar voor alle andere zorgverleners uit de eerste en tweede lijn die zich bezighouden met leefstijladvisering, zoals fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten. Ook voor aanbieders van sport- en beweegprogramma’s in de buurt (nuldelijn) kunnen de Leefstijlmodules behulpzaam zijn.

Meer lezen?

Lees het artikel Nieuwe NHG-Zorgmodules Leefstijl.

Meer weten?

Neem contact op met Will Molenaar, projectmanager

Will Molenaar

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven