Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Nieuwe feiten en cijfers op Vektis-site

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Wijkgerichte zorg
Datum: 09-06-2017

De website Zorgprisma Publiek van Vektis biedt dit jaar voor het eerst informatie over geboortezorg. Tevens heeft er een update plaatsgevonden van de informatie over zorg in gemeenten. En het heeft onlangs de meest recente inzichten in het gebruik van dure geneesmiddelen gepubliceerd. De inzichten zijn gebaseerd op zorgdeclaraties uit 2015.

Bron: Zorgenz

De site Zorgprisma Publiek biedt inzichten, feiten, cijfers en interactieve informatie bij een groot aantal zorgthema’s. Vektis analyseert het gebruik, de kosten en de kwaliteit van de zorg en levert inzichten met het doel goede zorg betaalbaar te helpen houden. Naast de updates van bestaande thema’s voegt Vektis ook regelmatig nieuwe thema’s toe.

Geboortezorg?

Een voorbeeld van een nieuw thema op de site is de geboortezorg. De website laat onder meer het aantal zwangere vrouwen per gemeente zien en dat kraamzorg in 2015 gemiddeld 1.650 euro kostte per vrouw. De gemiddelde leeftijd van de vrouw bij de bevalling was 31 jaar en er waren circa 27.000 keizersneden.

Gemeentelijke domeinen?

Het thema zorg in gemeenten op Zorgprisma Publiek biedt een compleet en uniek beeld van de zorg in gemeenten vanuit alle domeinen. Het thema bevat informatie over de Zorgverzekeringswet, de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet, de Wet langdurige zorg en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Vektis wil met deze informatie het gesprek en de samenwerking bevorderen en faciliteren tussen gemeenten en zorgverzekeraars.

ZONH en Zorgprisma Publiek?

ZONH gebruikt de cijfers van Zorgprisma Publiek, indien relevant, in analyses. Naast cijfers van Zorgprisma Publiek beschikt ZONH over cijfers over Zorggebruik van Vektis en Nivel, demografische gegevens en bijbehorende prognoses. Heeft u behoefte aan cijfermatige onderbouwing van een project of een initiatief? Informeer bij ZONH voor de mogelijkheden.

Meer weten?

Neem contact op met Simone Bremer-Dijkhuis, projectmanager

Simone Bremer-Dijkhuis

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven