Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Nieuwe Directie Raad voor de Kinderbescherming

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Zorg voor jeugd
Datum: 20-09-2017

Per 1 oktober treden Theo Lodder, Sascha Ruster, Benjamin Jansen en Eveline Schurink als directeuren in dienst bij de Raad voor de Kinderbescherming. Naast algemeen directeur Annette Roeters is dan het team compleet. Met deze verandering operationaliseert de RvdK een nieuwe managementstructuur; de 5-koppige directie vervangt de oude structuur van tien regionale directeuren.

Benjamin Jansen, voorheen werkzaam als regiodirecteur Zuidoost Nederland/Gelderland en Eveline Schurink, voorheen Clusterhoofd Beleid, Juridische Zaken en Communicatie, waren reeds werkzaam binnen de RvdK. Sascha Ruster is gedetacheerd vanuit de Immigratie- en Naturalisatiedienst als regiodirecteur Haaglanden. Alleen Theo Lodder heeft geen achtergrond bij RvdK. Hij bekleedde eerder de functie bij Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, waar hij Directeur contraterrorisme en programmadirecteur NCTV-ontwikkelt was.

De organisatie van de RvdK gaat op de schop. Het organiseert zich vanuit één landelijke organisatie met gebiedsgebonden teams vanuit de bedoeling van de Jeugdwet. Dat doet de RvdK samen met partners. De RvdK gaat in gesprek met cliënten en partners en geeft professionals maximaal de ruimte om kinderen effectief te beschermen. Ook ontsluiten zij kennis die zij opdoen vanuit de casuïstiek en delen dit met hun partners; bijvoorbeeld over cijfers over instroom en informatie over problematiek die raadsonderzoekers zien in de praktijk. Op die manier hoopt de RvdK effectiever kinderen te kunnen beschermen en meer preventief te kunnen gaan werken.

Algemeen Directeur Annette Roeters is trots op deze nieuwe organisatievorm. “Ik zie vier energieke mensen met verschillende achtergronden, karakters, drijfveren en competenties, maar wel met eenzelfde passie om bij te dragen aan de ambitie van de Raad voor de Kinderbescherming: ieder kind op het juiste moment de juiste interventie.”

Bron: Kinderbescherming.nl

Meer weten?

Neem contact op met Will Molenaar, projectmanager.

Will Molenaar

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven