Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Nieuw gezondheidscentrum Anna Paulowna

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 18-11-2016

Begin 2017 opent een nieuw gezondheidscentrum in Anna Paulowna haar deuren. Op woensdag 9 november is door wethouder Frits Westerkamp namens de gemeente Hollands Kroon de huurovereenkomst hiervoor ondertekend. ZONH begeleidt de totstandkoming van dit gezondheidscentrum.

Verschillende disciplines in één gebouw

Gezondheidscentrum 'de ontmoeting' in Anna Paulowna biedt plaats aan de praktijken van Dhr. L. Arwert, Mevr. M.K. Hoogbruin en Dhr. A.J. van der Veen, die vanaf 1 januari 2017 de praktijk van Dhr. N. Balk overneemt. Samen met Mevr. A.I. van Heusden in Breezand zullen de vier huisartsen een gezamenlijke visie ontwikkelen en moderne praktijkvoering gaan opzetten, waarbij de verhuizingen naar een ruimere, nieuwe praktijk voor alle vier een belangrijke stap is geweest. Het centrum kent een lange voorgeschiedenis en is ontstaan uit de behoefte van de oudere huisartsen om een huisvesting te creëren die voor hun opvolgers aantrekkelijk is om zich in Anna Paulowna en Breezand te vestigen. De beide locaties in Anna Paulowna en Breezand zullen in de loop van 2017 gezamenlijk een open dag houden.

Naast de huisartsen vestigen apotheek Sluisplein, fysiotherapie Dollardlaan, Omring en GGD Hollands Noorden zich in het gezondheidscentrum. Het gezondheidscentrum biedt nog beperkt ruimte voor enkele aanvullende disciplines. 

          
Ondertekening van de huurovereenkomst door wethouder Frits Westerkamp en deelnemers aan het gezondheidscentrum

Ondersteuning ZONH

ZONH heeft veel ervaring met de ontwikkeling van eerstelijnsgezondheidscentra. In Anna Paulowna hebben Will Molenaar en Jeroen Verkerk de zorgverleners ondersteund bij praktische zaken en bij de gespreksvoering en onderhandelingen met de gemeente en andere relevante partijen en met de betrokken deelnemers.

Multifunctionele accommodatie (MFA)

Het gezondheidscentrum wordt gevestigd in de Multifunctionele Accommodatie ‘De Ontmoeting' in Anna Paulowna, die eerder haar functie als bibliotheek verloor en later ook haar functie als gemeentehuis als gevolg van reorganisaties. Daar wordt nu druk verbouwd. Voor de gemeente Hollands Kroon resteert er straks ruimte voor een bestuurscentrum en twee opleidingsruimten. Er is tevens een vergader- en congreszaal waarvan ook de andere gebruikers van de MFA gebruik kunnen maken. Later in 2017 vestigen zich ook een Integraal Kindcentrum en drie scholen in deze accommodatie.

Meer weten?

Neem contact op met Will Molenaar, projectmanager

Will Molenaar

072 - 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven