Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Nederland zoekt 600 huisartsondersteuners

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 15-10-2015

Campagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’ gaat van start

Op 14 oktober is de zoektocht gestart naar 600 ervaren zorgprofessionals die een overstap willen maken naar de huisartsenzorg. Zoals naar een huisartsenpraktijk of een gezondheidscentrum, een huisartsenpost, zorggroep of eerstelijns diagnostisch centrum.

Verschuiving taken

Steeds meer taken verschuiven van de tweedelijnszorg naar de huisartsenzorg waardoor behoefte is aan meer medewerkers in ondersteunende functies, zoals doktersassistenten en praktijkondersteuners somatiek en GGZ. Ook medewerkers uit welzijn kunnen zich laten omscholen.

Tegemoetkoming opleidingskosten

De huisartsenzorg is dynamisch om in te werken en kent een grote verscheidenheid aan zorgvragen. Wie dat aantrekkelijk vindt en wil overstappen, moet uiterlijk 30 september 2016 met een opleiding starten en komt dan in aanmerking voor een tegemoetkoming van 800 euro in de opleidingskosten.

Campagne

De campagne is een initiatief van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) en een belangrijk onderdeel van het Sectorplan Huisartsenzorg. Alle informatie over de campagne 'Nieuwe zorg, nieuwe kansen' vindt u op de website www.zorgkansen.nl.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven