Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Intervisie voor geïntegreerde geboortezorg in West-Friesland

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Geboortezorg
Datum: 30-08-2016

Vanaf september worden gesignaleerde knelpunten binnen de geïntegreerde geboortezorg in West-Friesland voortvarend opgepakt. In maandelijkse intervisiebijeenkomsten werken de zorgverleners uit alle disciplines in geboortezorg gezamenlijk aan gedragen oplossingen.

Multidisciplinaire intervisie is de basis voor een stevige samenwerking binnen de geïntegreerde geboortezorg in West-Friesland. De regio werkt daarmee hard toe naar integrale bekostiging van geboortezorg. De multidisciplinaire groepen bestaan uit eerstelijnsverloskundigen, klinisch verloskundigen, gynaecologen, managers van de verschillende kraamzorginstellingen en O&G-verpleegkundigen.

Multidisciplinaire intervisiebijeenkomsten

ZONH heeft van juni 2015 tot april 2016 maandelijkse intervisiebijeenkomsten georganiseerd. De verschillende disciplines in de verschillende lijnen hebben inzicht verkregen in elkaars werk en handelen en knelpunten binnen de geïntegreerde geboortezorg zijn gesignaleerd. Deze worden in het vervolgproject opgepakt. Vanaf september 2016 tot en met mei 2017 begeleidt ZONH opnieuw intervisiebijeenkomsten voor een versteviging van de samenwerking en een aanpak van de gezamenlijke knelpunten.

Succesformule

De intervisiebijeenkomsten blijken een succesvolle en gewaardeerde manier om samen te werken. Vanuit iedere discipline worden (actuele) casussen ingebracht. Door het herkennen van de situaties, het met elkaar bespreken en tips & tops te geven verkrijgen de verschillende lijnen en disciplines inzicht in elkaars werk en handelen. Alle disciplines binnen de geboortezorg hebben zich kwetsbaar opgesteld en op deze manier met elkaar naar oplossingen gezocht en buiten de eigen kaders gekeken. We kunnen zeggen dat deze vorm van samenwerken in geboortezorg, multidisciplinaire intervisie, uniek is in Nederland! In de vervolgbijeenkomsten worden de gesignaleerde knelpunten verder aangepakt.

Verder lezen

 

Meer weten?

Neem contact op met Myrthe Brachel-Pap, projectmanager

Myrthe Brachel - Pap

072 - 541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven