Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Mijnkwaliteitvanleven laat zien waar goede zorg om draait

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 11-12-2015

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk platform dat inventariseert hoe zorggebruikers en mantelzorgers de kwaliteit van leven ervaren en welk cijfer ze daaraan geven. Op dit moment krijgt de kwaliteit van het dagelijks leven een 6,4 en scoort gezondheid een 6,3. Het is een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, PCOB en NOOM.

Digitale vragenlijst

Het platform Mijnkwaliteitvanleven is gericht op mensen met een chronische ziekte of een beperking en op mantelzorgers. Twee maal per jaar worden deze groepen gevraagd om een online vragenlijst in te vullen. De vragen daarvan zijn gericht op het dagelijkse leven, de eigen gezondheid en hoe men de zorg en omgeving daarbij waardeert. Op deze wijze leidt het tot een landelijke onderzoek om de zorg te verbeteren. De uitkomsten worden per gemeente, per regio en landelijk geanalyseerd. Mijnkwaliteitvanleven brengt de uitkomsten (uiteraard anoniem) onder de aandacht van beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties.

Mijn Kwaliteitsmeter

Na het invullen van de online vragenlijst ontvangt de deelnemer binnen 48 uur een persoonlijke overzicht: de zogeheten Mijn Kwaliteitsmeter. Daarmee krijgt iemand helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Ook maakt het duidelijk over welke hulp en ondersteuning de invuller tevreden is en wat hij juist nodig heeft. Zo kan de persoon goed voorbereid in gesprek gaan met zijn familie, zorgverlener of de gemeente. Een voorbeeld van Mijn Kwaliteitsmeter staat op de website.

Hoe meer, hoe beter

Elk verhaal telt en hoe meer verhalen, hoe sterker de boodschap. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Zorgverleners worden daarom vriendelijk verzocht chronische patiënten en mantelzorgers te wijzen op www.mijnkwaliteitvanleven.nl.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven