Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Lancering kwaliteitskader Palliatieve Zorg Nederland

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Palliatieve Zorg
Datum: 11-10-2017

Vanaf 2020 wil het ministerie van VWS dat iedere inwoner van Nederland is verzekerd voor palliatieve zorg op de juiste plaats. Om die doelstelling te bereiken is het kwaliteitskader Palliatieve Zorg Nederland ontwikkeld. Deze werd op 3 oktober gelanceerd.

In het kwaliteitskader Palliatieve Zorg Nederland wordt door patiënten, naasten, zorgverleners en verzekeraars beschreven wat zij vinden dat kwalitatieve palliatieve zorg inhoudt. Het kader is de basis voor de invulling en verdere coördinatie tussen de bij ieder zorgdomein betrokken beroepsgroepen. Daarnaast bevat het kader verwijzingen naar relevante richtlijnen en meetinstrumenten en een eenduidige begrippenlijst.

Nu het kwaliteitskader Palliatieve Zorg Nederland is gelanceerd, start de implementatiefase. Het kwaliteitskader is aan de artsenfederatie KNMG aangeboden. Daarnaast is er ook een Handreiking Financiering Palliatieve Zorg 2018 uitgebracht, waarin de huidige mogelijkheden tot financiering van palliatieve zorg omschreven staan.

Voor meer informatie over het kwaliteitskader en de implementatie daarvan in de regio Noord-Holland, kunt u contact opnemen met Mariska Laros of Patricia Appeldoorn van ZONH.

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven