Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Jan van Es Instituut start nieuw Scholingsprogramma voor professionals, managers en bestuurders in de eerste lijn

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 17-08-2017

Het Jan van Es Instituut slaat, als een onafhankelijk expertisecentrum, een brug tussen wetenschap en praktijk. Dit kenniscentrum biedt gedegen deskundigheidsbevordering en start komend halfjaar met een nieuw scholingsprogramma.

Het Jan van Es Instituut richt zich op het verzamelen, verrijken en verspreiden van kennis over de organisatie van de geïntegreerde eerstelijns- en wijkgerichte zorg. Iedere professional, praktijkmanager en bestuurder in de eerstelijnszorg/sociaal domein vindt hier een scholingsaanbod om zijn kennis te vermeerderen op het gebied waar dat zinvol is.

Overzicht
Hieronder het overzicht van het scholingsaanbod van het Jan van Es Instituut. Een goed geïnformeerde eerste lijn is een sterke eerste lijn!

Workshop: Risicostratificatie: Grip op de werkdruk in de praktijk. Hoe kun je als huisarts of manager de beschikbare tijd en middelen zo efficiënt mogelijk inrichten? 

Workshop: Goed bestuur in de eerste lijn. Managers/ coördinatoren moeten aantoonbaar de interne zaken op orde hebben en op de hoogte zijn van juridische zaken, zoals de Zorgbrede Governance Code en de privacywetgeving.

Workshop Organisatie en Infrastructuur De bekostiging O&I stimuleert samenwerking. Maak er optimaal gebruik van en zorg dat de eigen zorgorganisatie op dat vlak gereed is voor een volgende stap.

Tweedaagse: de juiste deskundigheid op de juiste plek Hoe de eerste lijn kan samenwerken met de nulde lijn en de tweede lijn? Gericht op eerstelijnsorganisaties.

Tweedaagse: zorgdomeinen overstijgen Excelleren in samenwerking tussen de eerste lijn en het sociaal domein. Over de uitdagingen van domeinoverstijgende samenwerking.

Team-tweedaagse: Regionale samenwerking Van (beginnend) regionale initiatief naar een regioagenda en een plan van aanpak. Van groot belang: regiozorg heeft absoluut de toekomst. Leer hoe je dit kunt aanpakken in je eigen omgeving.

Leergang: Effectief besturen van Verloskundige Samenwerkingsverbanden De ontwikkelingen in de geboortezorg, met de integrale samenwerking daarin, vereisen nieuwe bestuursvaardigheden.

Leergang: Toekomstgericht organiseren in de eerste lijn Met de bekostiging Organisatie & Infrastructuur (O&I) ontstaan nieuwe kansen om de organisatiekracht in de eerstelijnszorg te versterken en versnippering tegen te gaan.

Leergang: De eerste lijn: Alle facetten in beeld Alle professionals, ingewijden én starters moeten overzicht hebben over en inzicht hebben in de huidige dynamische eerste lijn anno nu. Deze is complexer dan u denkt.

Leergang: Effectieve Integrale Zorg Een exclusieve nieuwe leergang, waarin de theoretische achtergronden van de integrale zorg nader worden uitgediept, met een vertaling naar de Nederlandse zorgpraktijk.

Leergang: Leiderschap in de veranderende eerstelijnsgezondheidszorg Een training die deelnemers in staat stelt de eigen leiderschapscompetenties te verbeteren in de veranderende omgeving van de zorg.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven