Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Intervisie wijkverpleegkundigen S1: ggz in de wijk

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Wijkgerichte zorg
Datum: 02-11-2016

Hoe ga je als wijkverpleegkundige om met mensen met psychiatrische en psychische problemen in de thuissituatie? Hoe help je ze en welke professionals kan je daarbij betrekken? Wijkverpleegkundigen gingen op de intervisiebijeenkomsten in oktober in gesprek met Ria Kuijs, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) bij GGZ Noord-Holland-Noord. 

GGZ in Noord-Holland Noord

Het thema van de intervisiebijeenkomsten in oktober was ‘ggz in de wijk’. Ria schetst in haar presentatie hoe de ggz-zorg nu georganiseerd is en de vele ontwikkelingen die er zijn. Zij legt uit hoe GGZ Noord-Holland-Noord daarop inspeelt en welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn voor de wijkverpleegkundigen. Zij benadrukt dat wijkverpleegkundigen en ggz-professionals elkaar kunnen versterken in de wijk. Tenslotte geeft zij veel tips hoe om te gaan met patienten met ggz-problematiek. Na de presentatie delen de wijkverpleegkundigen ideeën, tips en ervaringen met elkaar. Deze zijn terug te vinden in het verslag wat tijdens de bijeenkomsten is opgesteld.

Intervisiebijeenkomsten

In overleg met de thuiszorgorganisaties en VGZ organiseert ZONH in de regio Noord-Holland Noord intervisiebijeenkomsten voor de wijkverpleegkundige met S1 taken. Naast professionalisering en empowerment wisselen de wijkverpleegkundigen tijdens de intervisiebijeenkomsten met collega’s kennis en ervaring uit.

Verder lezen

Meer weten?

Neem contact op met Will Molenaar, projectmanager

Will Molenaar

072 - 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven