Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Inspirerende ideeën tijdens de ZONH Zomergesprekken

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 30-08-2017

Op dinsdagavond 29 augustus, één van de warmste dagen van het jaar, vonden geheel toepasselijk de ZONH Zomergesprekken plaats op het tot zomers paradijs omgetoverde ZONH Kantoor in Heerhugowaard. Verschillende zorgverleners uit de eerste lijn in de regio Noord-Holland gingen deze avond met elkaar en met ZONH in gesprek om te bekijken welke ontwikkelingen zich voordoen in het veld en hoe goede eerstelijns zorg er volgens hen uitziet.

Speeddates
De aanwezigen, variërend van logopedisten, oefentherapeuten, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, verloskundigen, de cliëntenraad 1e lijns GGZ, beleidsmedewerkers en mensen van de gemeente voor welzijn/sociaal domein, bespraken tijdens acht minuten durende ‘speeddates’ welke aandachtspunten en kansen zij zien om de eerstelijnszorg in de regio te optimaliseren en waarin ZONH een rol zou kunnen spelen. Veel besproken onderwerpen waren onder andere meer aandacht voor preconceptie, het belichten van gezondheidsverschillen, vaker de patiënt/cliënt centraal zetten en de multidisciplinaire aanpak van preventie.

ZONH Zomergesprekken 2017 ZONH Zomergesprekken 2017 

Inspirerend

ZONH blikt terug op een geslaagde avond waarbij we de verbinding hebben gezocht met onze collega’s in het veld. Door de inspirerende ideeën die ter tafel zijn gekomen, zien wij veel kansen om samen te werken naar goede eerstelijns zorg in de regio. Reacties van onze deelnemers waren zeer enthousiast. Veel gehoorde opmerkingen luidden: “Een inspirerende avond!” “Verfrissend om met zorgcollega’s van andere disciplines in gesprek te gaan.” “Leuk om eens met een helicopterview naar de zorg te kijken in plaats van alleen naar de eigen praktijk.” ZONH verkent de mogelijkheden om de Zomergesprekken een vervolg te geven.

ZONH Zomergesprekken 2017 ZONH Zomergesprekken 2017

Contact
Voor meer informatie over de Zomergesprekken neemt u contact op met info@zonh.nl, 072 541 46 00.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven