Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Start inrichting wijkgerichte GGz Zuid-Kennemerland

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Wijkgerichte zorg, Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)
Datum: 24-06-2016

Eind april 2016 is aan het bestuurlijk overlegorgaan RBS in Zuid-Kennemerland een eindrapport opgeleverd met daarin twee implementatie-adviezen voor het inrichten van een wijkgericht zorgsysteem voor kwetsbare mensen met een psychische zorgvraag. ZONH heeft tot nu toe de implementatie begeleid, mede in opdracht van het RBS. 

Netwerkontwikkeling en samenwerken

Door middel van interviews en luistersessies met stakeholders is inzicht in de huidige en gewenste situatie met betrekking tot de organisatie van de ggz-zorg verkregen. Het eerste advies betreft het oppakken van de netwerkontwikkeling binnen een pilotgebied en het monitoren hiervan. Het tweede advies gaat over ontschotten en beter (maar vooral anders) samenwerken van de gespecialiseerde ggz en de ggz ter plaatse. Deze adviezen worden in tweede helft van 2016 geïmplementeerd. Dit gebeurt in een pilotregio van beperkte omvang in Haarlem zodat er geleerd kan worden van deze ervaring ter verdere implementatie.

Concrete aanleiding om nadere afstemming over de wijkgerichte ggz te organiseren is de overgang van mensen met een chronische psychische aandoening van de specialistische ggz naar de basis ggz. De huidige ontwikkelingen in wet- en regelgeving en organisatie van de zorg zorgen ook voor grote veranderingen in het domein van de ggz-zorg. Dit betekent dat ook huisartsen en de POH-GGZ meer en meer te maken krijgen met mensen met psychische problematiek.

Deelproject van Wijkgerichte zorg in Zuid-Kennemerland

De implementatie van wijkgerichte ggz is onderdeel van het project Wijkgerichte zorg in Zuid-Kennemerland. Een project waarin gewerkt wordt aan een zo breed mogelijk afgestemd aanbod in de wijk zodat de ‘kwetsbare burger’ op zelfgekozen wijze zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen.

Meer weten?

Neem contact op met Willeke Brinkman, programmamanager

Willeke Brinkman

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven