Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Innovatiefestival Health Machine WF groot succes!

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 31-01-2018

Op donderdag 25 januari jl. vond bij het ROC Horizon College in Hoorn het (uitverkochte!) innovatiefestival Health Machine WF 2018 plaats. Een initiatief van Omring, Westfriesgasthuis, GGZ Noord-Holland-Noord, Gezondheidscentrum Kersenboogerd en ZONH, waarin bezoekers werden uitgedaagd na te denken over innovatieve manieren om de zorg in de regio te verbeteren. Van het innovatiefestival is een mooie aftermovie gemaakt.

Innovatieplaza

Tijdens het innovatiefestival was er een Innovatieplaza, waar start-ups en bedrijven hun vernieuwende ideeën en diensten demonstreerden. Paul Iske, Hoogleraar Open Innovation & Business Venturing en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, deelde zijn bijzondere kijk op innovatie met de festivalbezoekers.

Zorginnovatie in de regio

Health Machine WF heeft een vijftal mensen in beeld gebracht. Mensen die op één of andere manier hulp nodig hebben. Aanwezigen werden uitgenodigd na te denken over vernieuwende manieren waarop deze mensen geholpen kunnen worden. Het ging daarbij niet alleen om technische vernuften, maar ook nieuwe, sociale manieren van organiseren.

Na het festival wordt er een Club van 100 samengesteld, een bruisend innovatienetwerk dat voor de voorstuwing van innovatie in de regio zorgt. Binnen de Club van 100 gaan vijf teams aan de slag met de uitwerking van de innovatieve ideeën gevormd tijdens het Health Machine WF. De drie beste ideeën worden uitgevoerd. Zo wordt er wezenlijk bijgedragen aan het innoveren van de regio.

Vervolg

Natuurlijk was het innovatiefestival slechts het begin van Health Machine WF. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Health Machine WF? Volg ons dan op Facebook! Aanmelden voor de Club van 100, die de zorg in West-Friesland verder gaat innoveren kan natuurlijk ook. Stuur dan een e-mail naar info@healthmachine.wf.

Van het innovatiefestival is een mooie aftermovie gemaakt met een impressie van de dag.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Schuitemaker, directeur ZONH

Angelique Schuitemaker

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven