Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Initiatief Convenant Medicatieveiligheid in de Keten in Zaanstreek Waterland

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Ouderenzorg, Organiseren van zorg
Datum: 01-08-2017

Een afvaardiging van de apothekers, huisartsen, Evean en Zorgcirkel in Zaanstreek-Waterland hebben recent de intentie uitgesproken om tot een convenant medicatieveiligheid te komen om een veilig medicatieproces voor mensen die thuis zorg ontvangen te realiseren.

Apothekers, huisartsen, Evean en Zorgcirkel in Zaanstreek-Waterland hebben de intentie uitgesproken om tot een convenant medicatieveiligheid te komen om een veilig medicatieproces voor mensen die thuis zorg ontvangen te realiseren. Op dit moment worden andere relevante partijen in Zaanstreek Waterland benaderd om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

Door de vergrijzing en door wijzigingen in beleid wordt steeds vaker zorg in de thuissituatie gegeven. Doordat bij ‘zorg thuis’ vaak meerdere hulpverleners betrokken zijn vanuit verschillende organisaties is er behoefte aan een veilig medicatieproces waarin ieders verantwoordelijkheden en taken duidelijk zijn. Het convenant medicatieveiligheid in de keten draagt bij aan een veilig medicatieproces.

In het convenant richten we ons op cliënten die medicatie gebruiken en thuiszorg ontvangen. Betrokken partijen zijn thuiszorgorganisaties, huisartsen en apothekers. Andere partijen (bijvoorbeeld ziekenhuis) zijn in het vizier, maar de afspraken betreffen in eerste instantie de eerste drie partijen. De afspraken in het convenant worden gebaseerd op de ‘veilige principes in de medicatieketen’. Dit document werkt alle stappen in de medicatieketen uit waarbij in wordt gegaan op de rollen van de verschillende professionals.

De verwachting is dat het convenant bijdraagt aan veiliger medicijngebruik voor de burger in Zaanstreek-Waterland.

Meer weten?

Neem contact op met Simone Bremer- Dijkhuis, projectmanager 

Simone Bremer- Dijkhuis

072 - 541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven