Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Huisartsenzorg en bovenwijkse eerstelijnszorg in nieuw gezondheidscentrum Hortus

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 12-05-2017

Op 3 april heeft gezondheidscentrum Hortus in Alkmaar haar deuren geopend. Dit nieuwe centrum is een samenwerkingsverband van huisartsen Jos Dries en Richard Hoofs en huisartsenorganisatie medTzorg en levert naast reguliere huisartsenzorg ook huisartsenzorg in instellingen en bovenwijkse eerstelijnszorg.

Het centrum wil een aanvulling zijn op de reguliere wijkgerichte zorg. Voor sommige doelgroepen is wijkgericht samenwerken vanuit een gezondheidscentrum niet eenvoudig of niet goed te realiseren, omdat de doelgroep te gering in aantal is. De missie van gezondheidscentrum Hortus is huisartsenzorg voor iedereen. Zowel voor burgers in de wijk als voor bewoners van instellingen zoals de Penitentiaire Inrichting, instellingen voor Verstandelijk Gehandicaptenzorg, gezinsvervangende huizen etc.

Bovenwijkse eerstelijnszorg

Gezondheidscentrum Hortus is een centrum voor bovenwijkse eerstelijnszorg, met tal van mogelijkheden voor aanvullingen op de wijkgebonden zorg. Specifieke deskundigheid van huisartsen op deelgebieden als AVG, Ouderengeneeskunde, Integrative Medicine en Forensische geneeskunde kan nu binnen de regio opgebouwd worden.

MedTzorg

MedTzorg is reeds decennia bekend met dit werk in het hele land door het leveren van huisartsenzorg in instellingen zowel tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten als op werkdagen met spreekuren. MedTzorg werkt daarbij nauw samen met specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, verpleegkundigen en psychologen.

Samenwerking

De samenwerking met HONK, HAPA en ZONH is reeds gestart. De afstemming op de omliggende huisartspraktijken en apotheken zal tijdens de groeifase verder vorm krijgen. VGZ, het ziekenhuis en de GGZ zullen op korte termijn worden benaderd.

Gezondheidscentrum Hortus is gelegen aan de Berenkoog 35 in Alkmaar.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven