Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Huisartsen Purmerend blij met de POH-GGZ jeugd

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 10-07-2017

Huisartsen in Purmerend waarderen de POH-GGZ Jeugd met een gemiddeld cijfer van bijna een 9! De POH Jeugd brengt deskundigheid met zich mee in de huisartsenpraktijk en heeft kennis van de sociale kaart. Dit bespaart de huisarts veel regelwerk. Onnodig doorsturen naar de tweede lijn wordt voorkomen door de POH-GGZ Jeugd: de patiënt krijgt de zorg die nodig is. De korte lijnen tussen huisarts en POH zorgen voor een prettige en efficiënte samenwerking.

De huisartsen hopen dat de huidige projectfinanciering wordt omgezet in structurele financiering zodat de inzet van de POH kan worden geborgd. Dit waren de belangrijkste uitkomsten van de evaluatiebijeenkomst POH-GGZ Jeugd op 22 juni.

Hulp aan jeugd met psychosociale problemen

Bijna een jaar geleden zijn een aantal huisartsenpraktijken in Purmerend in samenwerking met gemeente Purmerend de pilot POH-GGZ Jeugd gestart. POH-GGZ Jeugd biedt hulp in de huisartsenpraktijk aan jeugd met psychosociale problemen.

Evaluatie

Op 22 juni werd tijdens een bijeenkomst de inzet van de POH-GGZ Jeugd in de huisartsenpraktijk geëvalueerd (tussenevaluatie) door de huisartsen in Purmerend. De gehele bijeenkomst had een positieve teneur: de huisartsen zijn blij met de POH-GGZ Jeugd. De zorg door de POH-GGZ Jeugd is goed, laagdrempelig, voor de patiënt dicht bij huis en het voorkomt stigmatisering. Daarnaast doet de POH-GGZ Jeugd het regelwerk rond deze patiëntengroep, dit bespaart de huisarts veel tijd. Alle reden om deze pilot om te zetten in een structurele werkwijze.

Tijdens de bijeenkomsten kwamen mooie voorbeelden naar voren van jongeren met (gedrags)problemen op school of in het gezin die veel baat hebben bij de gesprekken met de POH-GGZ Jeugd.

Zorgen over financiën

De huisartsen maken zich wel enigszins zorgen over de financiën. De POH-GGZ Jeugd wordt nu gefinancierd op projectbasis. Ze hopen dat dit wordt omgezet in structurele financiering zodat de POH-GGZ Jeugd structureel ingebed kan worden in de huisartsenpraktijk.

Ondersteuning ZONH

ZONH ondersteunt de pilot bij de implementatie en evaluatie.

Meer weten?

Neem contact op met Simone Bremer-Dijkhuis, projectmanager

Simone Bremer-Dijkhuis

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven