Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Huisartsen en apothekers positief over verdergaande samenwerking

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 08-07-2016

Huisartsen en openbaar apothekers staan positief tegenover verdergaande samenwerking in de zorg voor patiënten. Dat blijkt uit de NIVEL-Kennisvraag Samenwerking tussen huisarts en openbaar apotheker: stand van zaken en mogelijkheden voor de toekomst, uitgevoerd in samenwerking met SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy.

Apothekers zien daarbij voor zichzelf een groter aandeel in de informatievoorziening en medicatiebegeleiding van patiënten weggelegd dan nu het geval is. Huisartsen zien de farmaceutische patiëntenzorg vooral als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. 

Inhoud van de kennissynthese

De kennissynthese schetst een beeld van de samenwerking tussen huisartsen en openbaar apothekers. Daarbij staan de volgende vragen centraal: Welke samenwerking bestaat er tussen huisartsen en openbaar apothekers? Hoe werkt die samenwerking in de praktijk uit? Wat stimuleert en belemmert huisartsen en apothekers om samen te werken? De antwoorden op deze vragen zijn van belang om beleid te kunnen maken om kwalitatief goede farmaceutische zorg binnen de geïntegreerde eerstelijnszorg te stimuleren.

Aangeboden aan de tweede kamer

De kennissynthese is op 29 juni 2016 met een aanbiedingsbrief door minister Schippers naar de tweede kamer gestuurd. Daarin staat vermeld: De synthese geeft aan dat de kwaliteit van de farmaceutische zorg goed is maar verder kan worden verbeterd door een nog betere samenwerking tussen de huisarts en de openbare apotheker.

Verder lezen

Meer weten?

Neem contact op met Willeke Brinkman, programmamanager

Willeke Brinkman

072 - 541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven