Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Goed inzicht in uw praktijk met de Praktijkspiegel en de ROS-Praktijkscan

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Wijkgerichte zorg
Datum: 24-11-2015

Als huisarts wilt u inzicht in het zorggebruik van uw patiënten. U wilt knelpunten binnen uw praktijk tijdig kunnen signaleren en deze verbeteren. De Praktijkspiegel in combinatie met de ROS-Praktijkscan geeft u inzicht in uw prestatie en de ontwikkelingen op wijk- en praktijkniveau.

Gegevens op wijk/praktijkniveau

Hebt u de Praktijkspiegel al ontvangen via de beveiligde omgeving van VECOZO? De Praktijkspiegel en de ROS-Praktijkscan vullen elkaar goed aan omdat gegevens over kosten en gegevens over prevalentie van aandoeningen op wijk/praktijkniveau kunnen worden gecombineerd. Een extra module van Zilveren Kruis biedt u de kans om de (nieuwe) inzichten uit de spiegel te delen en er in uw praktijk mee aan de slag te gaan.

De Praktijkspiegel

De Praktijkspiegel geeft een objectief beeld van het totale zorggebruik van uw patiënten. Op basis van de declaratiegegevens van alle zorgverzekeraars en krijgt u nog meer inzicht in uw werkwijze en praktijk. De Praktijkspiegel is ontwikkeld door Vektis in samenwerking met Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Ondersteuning ZONH

ZONH biedt ondersteuning bij de Praktijkspiegel, zoals:

Voorwaarden van de module Praktijkspiegel (Zilveren Kruis)

Zilveren Kruis heeft in haar Zorginkoopbeleid 2016 een module toegevoegd voor het bespreken van de Praktijkspiegel met een bijbehorende opslag op uw inschrijftarief (€0,80/ jaar). Om in aanmerking te komen voor deze opslag zijn er drie voorwaarden gesteld:

ZONH en de ROS-Praktijkscan

De gegevens in de Praktijkspiegel zijn gebaseerd op declaraties en worden dus uitgedrukt in kosten. ZONH heeft de ROS-Praktijkscan waarin spiegelinformatie wordt gegeven op basis van de eigen HIS-gegevens. Het gaat in deze scan niet over de gemaakte kosten maar over bijvoorbeeld het aantal patiënten met een bepaalde aandoening in de praktijk en hoe dit zich verhoudt tot de populatie in de wijk en andere praktijken. De ROS-Praktijkscan is ontwikkeld door Coöperatieve Basiszorg in de Buurt (CBB) van het ROS-Netwerk in samenwerking met het NIVEL. ZONH heeft al veel ervaring opgedaan met wijk- en regioanalyses en de interpretatie van data voor verschillende huisartsenpraktijken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Praktijkspiegel of over de ROS-praktijkscan of een vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw praktijk, neem dan contact op met Simone Bremer-Dijkhuis.

Meer weten?

Neem contact op met Simone Bremer-Dijkhuis, projectmanager

Simone Bremer-Dijkhuis

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven