Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Feestgangers op Lowlands dragen bij aan onderzoek valpreventie senioren

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Ouderenzorg, Wijkgerichte zorg
Datum: 08-08-2017

Feestgangers op Lowlands kunnen bijdragen aan een onderzoek ter voorkoming van vallen bij senioren. Het experiment wordt uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam. Er wordt onderzocht wat het effect van alcohol is op bewegingen van feestgangers. Het onderzoek moet gaan bijdragen aan het voorkomen van valpartijen bij ouderen, een groeiend probleem doordat mensen langer zelfstandig blijven wonen.

Alcohol veroorzaakt veranderingen in het bewegingspatroon waardoor het risico op vallen toeneemt. Senioren krijgen – ook zonder alcohol – vaak te maken met een verminderd evenwichtsgevoel en afgenomen spierkracht. Door middel van het onderzoek op Lowlands hoopt de Hogeschool van Amsterdam sensoren te kunnen ontwikkelen die ouderen waarschuwen wanneer zij wat minder vast op de benen staan. Vaak zijn zij zich hier zelf niet van bewust. Zijn ze dat wel, dan kan een antivalcursus uitkomst bieden.

ZONH biedt in samenwerking met Veiligheid.nl diverse valpreventiecursussen aan in de regio Midden-Kennemerland. Hier krijgen ouderen training en informatie waardoor zij meer spierkracht ontwikkelen en hun balans beter kunnen bewaren.

(Bron: ANP)

Meer weten?

Meer weten over de cursus Blijf Staan in de regio Midden-Kennemerland? Neem dan contact op met de projectmanager Liliane Sinke, via l.sinke@zonh.nl

Liliane Sinke

06 - 20 24 84 09

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven