Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Eerste netwerkbijeenkomst eerstelijns CVA netwerk Zaanstreek

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 20-11-2017

Sinds begin 2016 begeleidt ZONH de totstandkoming van een multidisciplinair (fysio- oefentherapie/logopedie en ergotherapie) netwerk CVA in de Zaanstreek. Doel is het verbeteren van de zorg en het organiseren van zorg in de buurt voor patiënten die een CVA hebben doorgemaakt in de gemeenten Zaanstad/Wormerland/Oostzaan.

Eerste netwerkbijeenkomst

Na de laatste informatiebijeenkomst in maart dit jaar, hebben 17 paramedische zorgverleners uit de Zaanstreek zich aangemeld bij het netwerk. Onderling hebben zij een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Bijna iedereen heeft inmiddels de basisscholing neurorevalidatie gevolgd van het ITON. De diverse werkgroepen hebben hun plannen voor 2018 toegelicht.

Organisatorisch vindt momenteel een herschikking van taken plaats binnen de kerngroep. Joke Egstorf (oefentherapeut Mensendieck Wormer) heeft de rol van voorzitter van het netwerk op zich genomen. Voor de rol van secretaris en penningmeester zijn vacatures binnen het netwerk uitgezet.

Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst lichtten de diverse werkgroepen hun plannen voor 2018 toe. Daarnaast werd een casus besproken en gaf Annette Booiman een presentatie over Biofeedback bij CVA-patiënten.

Website

Het netwerk heeft inmiddels een eigen website www.cvanetwerkzaanstreek.nl. De website is zeer toegankelijk en hierop zijn de leden goed vindbaar. Wat betreft de sociale kaart van de aangesloten zorgverleners, wordt nog gewerkt aan een overzicht met foto’s en tekst waarin de zorgverleners zichzelf voorstellen. Maar voor gerichte verwijzingen kunt u al goed gebruik maken van de huidige website!

Stakeholders

De voorzitter van het eerstelijnsnetwerk is inmiddels aangeschoven aan het ketenoverleg van de Stroke Service Zaanstreek. De komende maanden worden gebruikt om alle relevante partijen (o.a. Evean, Heliomare, Reade, HCZW, revalidatie-afdeling ZMC, Oostergouw) in gesprek te gaan over het maken van samenwerkingsafspraken. De eerste afspraken hiervoor zijn reeds gepland. Dit is essentieel voordat het netwerk meer op eigen benen kan gaan staan en de begeleiding van ZONH wordt beëindigd.

Meer informatie

Wilt u zich inschrijven voor het CVA netwerk Zaanstreek? Vul dan dit inschrijfformulier in en mail het volledig ingevuld en ondertekend naar l.sinke@zonh.nl


Meer weten?

Heeft u vragen over dit project of het bouwen van multidisciplinaire netwerken dan kunt u terecht bij Liliane Sinke, projectmanager (l.sinke@zonh.nl of 072-5414600)

Liliane Sinke

072 5414600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven