Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Een ‘boost’ voor eerstelijns verloskundigen

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Geboortezorg
Datum: 28-06-2016

Voor de eerstelijns verloskundigen van de regio’s Zaanstreek, Waterland, Midden-Kennemerland en Haarlem-Hoofddorp startte de zomer al op 16 juni jl. Op deze zonovergoten donderdag organiseerde ZONH een boostevent om de verloskundigen te waarderen voor hun inzet en energie in het proces van de integrale geboortezorg.

Door hen is veel extra tijd geïnvesteerd in overleg, meedenken en organiseren, en dat allemaal naast de zorg voor de zwangeren in hun regio’s.

Maakt werken in geboortezorg gelukkig?

Het boostevent vond plaats op Landgoed Duinlust in Overveen. Na een zomers drankje op het terras vertelde filosoof en ethicus Menno de Bree in een interactieve lezing over geluk. Aan de hand van oude en moderne filosofen verkende hij de vraag of je gelukkig kunt worden van je werk. En hoewel zijn conclusie was dat dit eigenlijk niet mogelijk is, waren de deelnemers over het algemeen van mening dat hun werk in de geboortezorg hen toch ook wel gelukkig maakt. Eén van de deelnemers zei hierover: “Het is altijd interessant om te horen hoe mensen over bepaalde dingen nadenken (filosoferen), waardoor je zelf ook weer op een andere manier naar zaken gaat kijken.”

Tijd voor ontspanning

Na een optreden van de IJmuidense singer-songwriter Fabiana Dammers gingen de deelnemers aan de slag in een workshop sieraden maken, visagie of yoga. Onder het genot van een drankje en een Mediterraans buffet ontmoetten de geboortezorg collega’s elkaar op het terras en was er alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en te genieten van de prachtige omgeving.

                    

Wat vonden de deelnemers?

Een van de deelnemers zei: “Ik heb met collega's gesproken, waar anders geen tijd/gelegenheid voor is! Het heeft me een boost gegeven, door alle kalmte die het uitstraalde!” En een ander vond het vooral leuk om de verloskundigen van de andere kant van de A9 eens beter te leren kennen. “Zo dichtbij en toch kom je elkaar nauwelijks tegen.” Weer een andere deelnemer vond het “leuk om collega's van boven het kanaal te ontmoeten in een andere setting dan werk gerelateerd.” En nog een ander was “… heel dankbaar dat zo'n cadeau wordt aangeboden. Super! Het is zo fijn als het werk en de tijd die je steekt in de integrale zorg, zo gewaardeerd wordt.”

En daar deden we het voor. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Meer weten?

Neem contact op met Jan de Wit, projectmanager

Jan de Wit

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven