Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Denk mee over ‘Gezond ouder worden’

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 06-10-2016

Gezond ouder worden willen we allemaal. Maar hoe geef je ondersteunend beleid voor gezond ouder worden effectief vorm? Het raakt alle sectoren en meerdere ministeries. ZonMw maakt hiervoor de conceptagenda ‘Gezond ouder worden’ en u kunt hierover meedenken. Hoe vindt u dat een levensloopbeleid over alle generaties er uit moet zien?

Integraal levensloopbeleid

Welke thema’s rond gezond ouder worden vindt u belangrijk? Welke onderzoeksvragen zijn er? En wat is er al bekend? Momenteel zijn een aantal experts bezig om in hun regio de praktijk, het onderzoek, het onderwijs en het beleid voor gezond ouder worden in beeld te brengen.

Met de agenda ‘Gezond ouder worden’ wil ZonMw voeding geven aan een integraal levensloopbeleid voor Nederland, dat alle generaties meeneemt. U kunt hier dus invloed op uitoefenen door uw aanvullingen door te geven via de digitale vragenlijst. De agenda zal een aantal richtinggevende thema’s aanwijzen, waarop het beleid zich integraal zou moeten richten, over ministeries en sectoren heen.

Digitale feedback: 6 t/m 17 oktober

Van 6 tot en met 17 oktober (10.00 uur) kunt u uw feedback geven op de conceptagenda ‘Gezond ouder worden’ via een digitale vragenlijst. De conceptagenda en uw aanvullingen worden in een geselecteerd gezelschap besproken tijdens een consultatiebijeenkomst op 4 november 2016. Het doel van deze bijeenkomst is om een plan van aanpak te ontwikkelen voor een breed draagvlak voor de agenda ‘Gezond ouder worden’.

ZONH en gezond ouder worden

Ook ZONH houdt zich bezig met het thema ‘gezond ouder worden’. Zo is ZONH betrokken bij het initiatief THUIS, waarbij met professionele organisaties én inwoners van Noord-Holland wordt gesproken over beter oud worden in Noord-Holland. In april van dit jaar organiseerde ZONH, naar aanleiding van het werkbezoek van minister Schippers aan Den Helder, de werkconferentie ‘Wind mee voor de Kop’. De Kop van Noord-Holland is een zogenaamde anticipeerregio, waar de bevolking sneller dan elders vergrijst. Tijdens deze werkconferentie werd besproken hoe goede zorg in de toekomst beschikbaar kan blijven voor de inwoners.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven