Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Club van 100 geeft vervolg aan Health Machine WF

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 08-03-2018

Health Machine WF, het innovatiefestival in West-Friesland dat eind januari van dit jaar plaatsvond, krijgt een vervolg in de vorm van de Club van 100. Dit netwerk van enthousiaste zorgverbeteraars buigt zich over een aantal persona’s en probeert voor deze fictieve personen een innovatieve oplossing te bedenken.

Bijvoorbeeld voor Nel Weverink. Deze 83-jarige dame is na een heupfractuur aan huis gekluisterd en bang om opnieuw te vallen. De Club van 100 denkt na over manieren om mevrouw Weverink haar plezier in het leven weer terug te geven en haar weer mobieler te maken.

Eerste brainstorm

Inmiddels heeft de eerste brainstormsessie met de Club van 100 plaatsgevonden. Er is een eerste aanzet gemaakt om te komen tot technologische en sociale innovaties die de persona’s zouden kunnen helpen. Het doel van de Club van 100 is dat er uiteindelijk drie afgeronde voorstellen worden gemaakt. De Club van 100 komt op 15 en 29 maar nogmaals bij elkaar onder professionele begeleiding. Eind april presenteren zij de resultaten aan bestuurders van de organisaties. Uiteindelijk zullen twee bestuurders één idee adopteren, zodat de organisaties actief gaan samenwerken.

Wiel uitvinden

Het stimuleren van samenwerking tussen verschillende organisaties was één van de aanleidingen voor Health Machine WF. Health Machine werkt nadrukkelijk met de input van zowel het bedrijfsleven als gemeenten, onderwijsinstellingen en de inwoners van West-Friesland. En niet te vergeten de zorgorganisaties uit de regio, waaronder WFG, Omring, GGZ-NHN, Wilgaerden, ZONH, Geriant, Leekerweide, Gemeente Hoorn en Gezondheidscentrum Kersenboogerd. Deze partijen waren ook aanwezig op het innovatiefestival op 25 januari, dat een groot succes bleek.

Aanmelden

Meld u aan voor de Club van 100 via info@healthmachine.wf of word lid van de Facebookpagina.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven