Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Bijeenkomst Positieve Gezondheid in Noord-Kennemerland

Soort nieuws: ZONH nieuws
Datum: 11-12-2017

Op 22 november presenteerden verschillende praktijken binnen en buiten Noord-Kennemerland hun ervaringen met het werken vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Tijdens verschillende workshops werden zorgprofessionals uitgedaagd na te denken over manieren om Positieve Gezondheid in te zetten.

Kirsha de Vries, manager bij zorgorganisatie Omring, nam de deelnemers mee in de uitgangspunten van Positieve Gezondheid en hoe die worden toegepast binnen Omring. Verschillende workshops lieten de deelnemers ervaren hoe een huisarts, een fysiotherapeut en ook een beleidsmedewerker van een gemeente Positieve Gezondheid inzetten om mensen te ondersteunen bij gezond zijn.

De bijeenkomst werd georganiseerd door een initiatiefgroep bestaande uit Wonen Plus, Stichting Niko, GGD Hollands Noorden, de Buch-werkorganisatie en Therapeuticum Egelantier. De diversiteit in de initiatiefgroep laat zien dat Positieve Gezondheid een verbindende aanpak kan zijn tussen zorg, welzijn en gezondheidsbeleid waar gemeenten en GGD voor verantwoordelijk zijn. De initiatiefgroep maakt met de aanbevelingen die de deelnemers aan het einde van de bijeenkomst een plan voor hoe Positieve Gezondheid in Noord-Kennemerland in 2018 voor verdere samenwerking en verbinding tussen deze verschillende terreinen kan zorgen.

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven