Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Bedrijven en zorgaanbieders werken samen aan de gezondste regio van Nederland

Soort nieuws: ZONH nieuws
Thema: Organiseren van zorg
Datum: 15-06-2016

ZONH heeft het initiatief genomen om samen met ondernemers én zorgaanbieders te zoeken naar kansrijke innovaties die kunnen bijdragen om Noord-Holland Noord tot de gezondste regio van Nederland te maken. Op 8 juni is een innovatieplatform van start gegaan. Innovatieve (zorg)ondernemers in Noord-Holland kunnen deelnemen aan dit platform.

Zorginnovatie Noord-Holland

ZONH ziet de laatste jaren dat er naast het verbeteren van de zorg steeds vaker vragen ontstaan om te vernieuwen. ZONH heeft daartoe ZINH in het leven geroepen, Zorginnovatie Noord-Holland, de innovatiepijler van de organisatie. Het innovatieplatform is daar een onderdeel van.

ZONH heeft zich afgevraagd waar de motor voor vernieuwing zit en ziet dat die ook bij inwoners zelf en in het bedrijfsleven ligt. Voor het innovatieplatform is gekozen om samen met het bedrijfsleven de focus op gezondheid te leggen.

Waarom is dat eigenlijk belangrijk

De samenleving bevindt zich in een transformatieproces van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. Er wordt veel meer van mensen verwacht dat ze actief werken aan gezondheid en zo lang mogelijk op eigen kracht mee blijven doen. Dat lukt beter in een regio die mensen daartoe uitnodigt en daarbij kan het bedrijfsleven een belangrijke rol spelen. Met gezonde producten en diensten bijvoorbeeld, maar ook door aandacht te besteden aan gezondheid in de werksituatie.

Noord-Holland Noord heeft veel te bieden

De regio Noord-Holland Noord heeft veel te bieden op het gebied van gezondheid. Denk aan gezonde agrarische producten, recreatiemogelijkheden en ontwikkeling van technologie. Er zijn veel bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan gezondheid. Daarnaast spelen de netwerken van ondernemers een belangrijke rol in het verspreiden van ideeën en het betrekken van partijen die een bijdrage kunnen leveren aan de uitdaging. Door ondernemerschap en kennis van de gezondheid en zorg én de regio slim te verbinden moet het mogelijk zijn om van Noord-Holland Noord de gezondste regio te maken.

Ideeën uitwerken na de kick off bijeenkomst

Via een blik in de toekomst, waarin onze kinderen en kleinkinderen wonen en werken in de gezondste regio van Nederland, is tijdens de kick off bijeenkomst op 8 juni gezocht naar concrete stappen die we nu al kunnen zetten om dat te bereiken. De kick-off bijeenkomst leverde veel ideeën op en een aantal plannen, die nu al uitgevoerd gaan worden.

Zo is het plan om een platform voor gezondheid in bedrijven op te richten. Een ander plan is het bevorderen van gezondheid in de schoolsituatie.Er zullen regelmatig bijeenkomsten georganiseerd worden om te volgen hoe de uitwerking van de plannen verloopt, om de ideeën die er al zijn verder uit te werken en om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

De kick-off bijeenkomst vond plaats in het Ideeëntheater van Nan Cuna in Barsingerhorn. ZONH is de initiatiefnemer en heeft de bijeenkomst samen met Peter Fekkes van Nan Cuna, een organisatie met programma's voor leiderschapsontwikkeling en (cultuur)verandering, georganiseerd.

Meer informatie of deelnemen

Voor meer informatie over ZINH of als u wilt deelnemen aan een innovatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met Meike Hornstra, programmamanager ZONH.

Meer weten?

Neem contact op met Meike Hornstra, programmamanager

Meike Hornstra

072-541 4600

 

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven