Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

Artsen zien meest op tegen administratieve taken

Soort nieuws: Nieuws voor u geselecteerd
Datum: 01-11-2017

Artsen waarderen administratieve werkzaamheden het minst en aspecten die met de organisatie van hun werk te maken hebben het minst. Dat concludeert Lodewijk Schmit Jongbloed uit zijn arbeidstevredenheidsonderzoek onder artsen in Nederland, waarop hij op 6 november aan de Rijksuniversiteit van Groningen promoveert.

Toename administratieve taken
Schmit Jongbloed onderzocht hoe tevreden artsen zijn met hun werkzaamheden en hoe die tevredenheid zich tussen 2000 en 2009 heeft ontwikkeld. Administratieve lasten, samenwerking met het management en planning van het werk scoren in dit onderzoek het laagst. Het zijn juist deze aspecten zijn in de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen in hun werk.

Opgeleid personeel
Schmit Jongbloed pleit ervoor opgeleid personeel deze administratieve en organisatorische taken op zich te laten nemen, maar ook artsen zelf moeten zich organisatorische vaardigheden meer eigen maken. Zo kunnen artsen beter omgaan met de toenemende complexiteit van de zorg. ZONH helpt bij het implementeren van organisatorische samenwerkingen en kan hierbij een ondersteunende rol vervullen.

Bron: Skipr

Deel via e-mail Print de pagina
terug naar het overzicht

Gerelateerd nieuws


Reageer op dit nieuwsbericht


Reacties (0)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het ZONH-nieuws in uw regio? Schrijf u gratis in voor onze digitale nieuwsbrief.

Inschrijven